AKK
IKH
VW
Skruvat
AKK
Valikko

>> Lippukauppaan tästä!

Hurja määrä SuperCar-autoja ja Pohjolan kovimmat kuskit taistelevat Rallycross Festival Kouvolassa

Rallicrossin SM-sarja saa tänä vuonna komean päätöksen Kouvolan Tykkimäen radalla, kun elokuun 25.-26. päivä areenalla toisistaan mittaa ottavat sekä SM-sarjan että Pohjoismaisen RallyX Nordic -sarjan huippukuljettajat.

Suomessa on pitkät perinteet rallicrossin kansainvälisille kisoille, joskin viimeksi sellainen on järjestetty neljä vuotta sitten juurikin Kouvolassa. Nyt tuo tauko päättyy Rallycross Festival Kouvola -tapahtuman myötä.

– Olemme järjestäneet aiemmin sekä EM- että MM-kisoja täällä ja meillä on kansainvälisten suurtapahtumien järjestämiseen paljon tietotaitoa, joten nyt halusimme tuoda pohjoismaista väriä kotimaahan. Mahdollisesti tästä aukenee tietä jälleen myös muihin arvokisoihin tulevaisuudessa. Suomalaiset kuljettajat ja fanit pääsevät nyt toden teolla mittaamaan naapurimaiden tasoa tässä lajissa, kertoo tapahtuman promoottori, kehityspäällikkö Sami Heiskanen autourheilun lajiliitto AKK:sta.

Yhteistyö RallyX Nordic -sarjan ja Kouvolan kaupungin kanssa ovat sujuvoittaneet kilpailun järjestelyjä ja tapahtumasta on tulossa laadukas koko perheen viihdeviikonloppu.

– RallyX Nordic -sarjan järjestäjien kanssa ollaan oltu samalla sivulla alusta lähtien ja he ovat ilmaisseet halunsa tulla tänne, koska osaamme tehdä huipputapahtumia. Lisäksi kun siellä on oikeasti kovia kuskeja, eli mistään farmisarjan laivaamisesta meren yli ei ole kyse. Lisäksi täytyy erikseen kiittää Kouvolan kaupunkia saumattomasta yhteistyöstä ja myötämielisestä suhtautumisesta tähän tapahtumaan. Rata on osoittanut omalta osaltaan toimivuutensa isommissakin kisoissa, joten olen varma, että jälleen sekä kuskit että yleisö ovat Rallycross Festival Kouvolasta todella innoissaan, Heiskanen hehkuttaa.

Paluu 80-luvun kulta-aikoihin

Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa lauantaina jo kunnon tohinalla, sillä radalla nähdään niin Autokrossi-, SRC- kuin Crosskart-luokatkin. Sunnuntai taas on täynnä lajin kruununjalokiviä, supertehokkaita SuperCareja. Lisäksi sunnuntaina nähdään rallicrossin nuoria tähtiä vilisevä RX Academy sekä Supercar Lites -luokka.

– Sunnuntai on todellinen superpäivä, ja silloin Kouvolaan kannattaa tulla vaikka merten takaa. Meillä on viivalla jopa 30 SuperCaria ja Euroopan kovimmat kuskit eli nyt palataan niihin 80-luvun lajin kulta-aikoihin ja odotamme, että fiilis on sama kuin Ahvenistolla aikoinaan, kun katsomoonkaan ei meinannut mahtua, Heiskanen hymyilee.

Jo kovaksi tiedetty suomalaiskuljettajien kaarti saa vastaansa Ruotsin ja Norjan huippukuljettajat, joista yksi kenties mielenkiintoisimmista nimistä on Oliver Solberg.

RALLYCROSS FESTIVAL KOUVOLA PÄHKINÄNKUORESSA

MITÄ: Rallycross Festival Kouvolassa SM-sarjan huiput kohtaavat RallyX Nordic -sarjan huippukuljettajat

MISSÄ: Tykkimäen rallicrossrata, Kouvola (Tehontie 51, 45200 Kouvola, GOOGLE MAPS)

MILLOIN: 25.-26.8.2018
Lauantaina radalla: Autokrossi, SRC, Crosskart
Sunnuntaina radalla: SuperCar, RX Academy, Supercar Lites

LIPUT/TICKETS:
LA/SAT 25.8.: 15 EUR
SU/SUN 26.8.: 20 EUR
Koko viikonloppu/Weekend: 30 EUR
Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi / Under 12-year-old children have free entrance.

LIPPUKAUPPAAN PÄÄSET TÄSTÄ!

Lisätietoja Rallyx Nordic -sarjasta: rallyx.se

Tsekkaa myös Festivalin FACEBOOK-tapahtuma!

Kuvat: AKK/Toni Ollikainenx