AKK
IKH
VW
Skruvat
AKK
Valikko

Lukanderille pieni pettymys, mutta reilu kasa SM-pisteitä

Rallicrossin SM-sarja jatkui lauantaina 8.7. Tampereen Kaanaa Centerissä, jossa nähtiin jälleen erittäin tapahtumarikas kilpailu. SuperCar-luokassa voiton vei suurimman mahdollisen pistemäärän kerännyt Atro Määttä (30p), toiseksi sijoittui Jukka Lautamäki (22p) ja kolmanneksi Ari-Pekka Niemi (17p). SRC-luokassa voittoa juhli Henri Haapamäki ja Autokrossi-luokan voittaja oli jo kolmatta kertaa tällä kaudella Toni Kuhanen.

Toni Lukanderin kilpailu alkoi hyvin, ja alkuerien jälkeen hän oli kisassa kolmantena. Omassa semifinaalissa sijoitus oli niin ikään kolmas ja finaalin starttipaikaksi tuli viides lähtöruutu. Finaalin lähdössä Lukander epäonnistui ja Lakuauto sammui hetkeksi lähtöviivalle. Näyttävä finaaliajo ei tuonut parannusta sijoitukseen, joten lopputuloksissa oli tyydyttävä kuudenteen sijaan.

- Auto sammui viivalle, joten siitä on aika paha tässä lajissa enää ponnistaa. Koitetaan ensi kerralla pitää vehkeet käynnissä, kommentoi pettynyt Toni Lukander finaaliaan.

Alkupäivän hyvät suoritukset kuitenkin lohduttivat SM-pisteiden muodossa, ja niitä kertyi kisapäivästä Lukanderille kaikkiaan 19. SM-pistetaulukossa Lukander on kolmen ajetun kilpailun jälkeen niinikään neljäntenä, kolmen pisteen päässä kolmossijalla olevasta Jukka Lautamäestä, eikä kakkossijan Ari Perkiömäkeenkään ole matkaa kuin viisi pistettä. SM-sarjaa on jäljellä kaksi osakilpailua, eli pisteitä on tarjolla vielä 60. Seuraava Rallicross SM -osakilpailu ajetaan 19.8. Jalasjärvellä.

Teksti: TLRX Tiedotus/Tico Anttonen
Kuva: AKK/Toni Ollikainen