AKK
IKH
VW
Skruvat
AKK
Valikko

RX Academy on Ice -sarja jatkuu, Sami-Matti Trogen crossaa Höljesissä

RX Academy on Ice -sarjan toinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina 10. helmikuuta Ruotsin Höljesissä. Sami-Matti Trogen ajoi ensimmäisen talvikilpailunsa edellisenä viikonloppuna Östrersundissa, siellä hän ei hyvästä vauhdistaan huolimatta päässyt finaaliin.

– Kyllä siitä viimeisen mutkan ohituksesta jäi hampaan koloon, eli nyt lähdetään parantamaan sijoitusta. Mahtavaa, että pääsen ajamaan yhdelle tunnetuimmista rallicross-radoista, Höljes on varmasti jokaisen crossarin unelmarata. Jännä nähdä millainen se on talvella, Trogen kommentoi.

Nuorukainen on sarjassa kuudentena. Pistelasku menee siten, että kuljettajat keräävät sarjapisteitä jo alkueristä lähtien, ja ne sujuivat lohjalaisella hyvin. Tavoitteesta ei tingitä, palkintokorokepaikka on tähtäimessä.

– Ensimmäinen alkuerä oli vielä vähän hakemista, mutta toisen voitin. Sain muutenkin arvokasta oppia jääradalla ajamisesta, lähdön merkitys on todella suuri, ja sinne paksuun lumipölyyn pitää vain työntää rohkeasti. Vauhti oli Östersundissa jo kohdallaan, se antoi luottamusta. Uskon, että kunhan klaaraan semilähdön hyvin ja saan muutenkin startit onnistumaan, niin tuloksesta tulee hyvä, Trogen päättää.

Höljesissä alkuerät alkavat klo 10.00, semifinaalit ja finaalit klo 14.00.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Sami-Matti Trogenin tiedotus