AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Perttula tiukassa taistelussa neljänneksi

Mika Perttula on tavallaan uusi kuljettaja rallicrossin SM-sarjan SRC-luokkaan, vaikka AL-Härmää edustava kuljettaja tutustuikin viime kaudella yhden kilpailun verran lajiin. Se oli puhdas testi tulevaan, eli nyt alkaneeseen kauteen.

Taitavana autonrakentajana tunnettu Perttula on joukkoineen rakentanut myös nyt käytössä olevan Toyota Corollan. SRC-sääntöjen puitteissa etuvetoisesta autosta otettuun koriin auton saa muuttaa takavetoiseksi. Perttulan autossa tekniikka tulee Volvosta.

Perttulan valmistautuminen kauteen oli sujunut testien puolesta hyvin, mutta perjantaina Kaanaan vapaiden harjoitusten jälkeen hän halusi vaihtaa voimansiirtoon eri välityksen.

- Ehdimme sen hyvin vaihtaa ja itse ajamiseen se oli hyvä ratkaisu, mutta lähdöt kilpailussa ei onnistunut niin, kuin halusin, kolmen alkuerän jälkeen neljäntenä ollut Perttula alusti.

Tämä tarkoitti paikkaa semifinaaliin, jossa hän oli toinen. Paikka kuuden parhaan joukossa finaalissa oli selvä. Siinä Perttula oli viimeiseen kurviin asti kolmantena, mutta Henri Haapamäki löysi sisältä tilaa ja puikahti ohi. Perttula oli maalissa neljäs.

- Se jäi kyllä harmittamaan, eikä tule toistumaan, että kaveri menee sisältä ohi, Perttula noitui.

- Kilpailu luokassa on todella kovaa, mutta siististi ajettiin. Ajamattomuuteni näkyi, mutta tästä on hyvä jatkaa sarjaa eteenpäin, Perttula totesi.

Teksti: Vesa Rauhala
Kuva: Toni Ollikainen