AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Sami-Matti Trogenin kausi jatkuu Norjan Hellissä

Rallicrossin MM-kausi jatkuu Norjassa, Sami-Matti Trogen kilpailee uransa toisessa RX2-luokan kilpailussa. Set Promotion -tiimissä ajava Trogen selviytyi edellisessä osakilpailussa Englannin Silverstonessa semifinaaliin. RX2-luokassa ajetaan Ford Fiesta -korisilla, yli 300-hevosvoimaisilla nelivetoisilla turboautoilla.

- Finaalipaikka oli Silverstonessa niin lähellä, eli sitä lähden nyt jahtaamaan. Harmitti kun se meni sivu suun oikeastaan muiden töppäysten vuoksi. Semifinaalissa kävi niin, että ensin otin kylkikontaktia norjalaisen kanssa, hän veti ilmeisesti herneet nenään ja paukutti seuraavissa mutkissa perään niin että pyörähdin, ja mun auto oli lopulta melkein keskeytyskunnossa, Sami-Matti kertaa Englannin tapahtumia.

Sami-Matti ei ole ajanut Norjan Hellissä aiemmin, joten perjantain harjoitukset tulevat tarpeeseen.

- Radasta ei ole kokemusta kuskina, olen siellä vain kerran käynyt, olin toissa kesänä katsomassa MM-rallicrossia. Pitää käyttää treeniaika mahdollisimman tarkasti hyödyksi. Uskon, että rata sopii mun ajotyylille, se vaikuttaa olevan sopivan vauhdikas mutta kuitenkin tekninen. Tarkemmin tiedän sitten treenin jälkeen.

Kilpailu alkaa lauantaina, iltapäivällä ajetaan kaksi alkuerää. Sunnuntaina ajetaan kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja finaali.

- Silverstonen rata oli rakennettu F1-radalle, nyt ajetaan perinteisemmällä moottoriradalla. Vaikka olikin mahtavaa kisata kymmenien tuhansien katsojien edessä, niin kyllä tuo aito rata sytyttää. Hyvä kun sain ensimmäisen kisan nyt ajettua, joten tiedän millaista on odotettavissa ja se tuo luottoa Norjan kisaan. Tavoitteeksi asetan pääsyn finaaliin, Sami-Matti paketoi.

Sami-Matin menoa seurataan aktiivisesti somessa, päivitämme tietoja alkuerien jälkeen kuljettajan kommenttien kanssa Facebookiin. Yle esittää Supercar-luokan finaalit suorana lähetyksenä sunnuntaina 10.6. klo 15.00 alkaen.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Jan Kåre Rafoss