AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

GRX Tanecon semifinaalivauhti jatkui Hellissä

GRX Taneco -talli suuntasi rallicrossin MM-sarjan Norjan osakilpailuun, Hellin radalle, suurin toivein. Timur Timerzyanov kellotti tallin toisella Hyundai i20 Supercar -autolla 1. karsintaerän neljänneksi nopeimman ajan, kun taas tallin toista autoa käskyttävä Niclas Grönholm oli yhdeksäs.

Grönholm onnistui parantelemaan aseminaan 2. karsintaerän lopuksi, mutta Timerzyanovin toiveet eturivin lähtöpaikasta semifinaaleissa murenivat, kun hän keskeytti Sébastien Loebin kanssa sattuneen kolarin seurauksena.

- Minun piti tehdä nopea päätös ykkösmutkaan tultaessa, venäläiskuski sanoi.

- Päätin seurata kärkimiehiä, ja ohjauksen hammastanko vioittui törmäyksessä Loebin kanssa. Päädyin ratavallia vasten.

3. karsintaerässä i20 Supercarit osoittivat jälleen kerran kilpailukykynsä sijoittumalla seitsemän parhaan joukkoon, mikä asetti ne samalla hyviin asemiin semifinaalipaikkoja ajatellen. Grönholm ”leimasi semifinaalilippunsa” 4. karsintaerän neljänneksi nopeimmalla ajalla, kun taas Timerzyanovin kisaviikonloppu loppui liian lyhyeen vaihteisto-ongelmien vuoksi.

- Olen todella pettynyt. Vaihdelaatikossa ollut mekaaninen ongelma esti minua starttaamasta 4. karsintaerään. Se on sääli, sillä menetimme paljon pisteitä. Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun en päässyt semifinaaleihin ja ensimmäinen kerta Hellissä, kun en ajanut finaalissa. Meidän on oltava vahvempia seuraava kisaa varten. Ruotsin osakilpailun rata on mielestäni koko kauden vaikein, Timur myönsi.

Toisessa semifinaalilähdössä kolmannesta lähtöruudusta startannut Grönholm sai huonon lähdön ja joutui jäämään ensimmäisellä kierroksella Timmy Hansenin ja Mattias Ekströmin taakse. Grönholm käytti jokerinsa kuudennella kierroksella, ja päätyi Kevin Hansein taakse sijalle neljä.

- Minulla ei ollut semifinaalin startissa tarpeeksi kierroksia ja moottori sammui aivan hetkeksi, Niclas selitti.

- Se oli kuitenkin tarpeeksi siihen, että kaikki muut ehtivät ohitseni. Tein parhaani päästäkseni finaaliin. Se oli vain pieni virhe, mutta lähtö epäonnistui täysin. Ajallisesti emme ole koskaan ennen olleet näin lähellä kärkeä. Emme ole vielä saaneet ansaitsemaamme palkintoa, mutta se saa minut vain entistäkin päättäväisemmäski, enkä malta odottaa Ruotsin kisaa!

Rallicrossin MM-sarjasta on nyt ajettu viisi osakilpailua, ja GRX Taneco pitää yhä kiinni nelossijastaan tiimien MM-pisteissä. Grönholm puolestaan on kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä ja Timerzyanov sijalla kaksitoista.

- Emme saaneet tällä radalla sitä tulosta, jonka olisimme ansainneet, GRX Tanecon tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoi.

- Molemmat kuskimme kilpailivat ja ajoivat kovaa. Timur joutui kolariin 2. karsintaerässään ja kärsi sitten 4. erässä teknisistä ongelmista. Olen kuitenkin sitä mieltä, että olemme menossa oikeaan suuntaan ja Timurkin saa pian palkintonsa. Niclas osoitti kovan suorituskykynsä ja tasaisuutensa. Kova työ alkaa tuottaa tuloksia, ja Niclas oli karsinnoissa kuuden parhaan joukossa. Semifinaaleissa Niclas sai huonon lähdön ja jäi neljänneksi. Ajattelemme kuitenkin positiivisesti. Osoitimme edistyneemme entisestään, ja se on se tärkein asia. Meidän on yhä kurottava kiinni etumatkaa parhaisiin nähden ja keskityttävä tähän tavoitteeseen.

Seuraava merkintä GRX Taneco -tallin kalenterissa on 29.6. - 1.7. Höljesissä ajettava Ruotsin osakilpailu.

Teksti ja kuva: GRX Taneco Team