AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Joni-Pekka Rajala kiirehti SRC-luokan SM-johtoon Honkajoella

Flunssaisena ja lievässä kuumeessa radalle startannut Joni-Pekka "Jonttu" Rajala nousi värikkään taistelun jälkeen SRC-luokan pistejohtoon Honkajoella ajetussa rallicrossin SM-sarjan toisessa osakilpailussa.

Suomen mestaruuttaan puolustavan porilaisen huima vauhti kolmannessa alkuerässä nosti miehen semifinaaliin ja lopulta osakilpailun voittajaksi.

- Nyt oli sellaista menoa, että minäkin olin pistää jo silmät kiinni, tokaisi mekaanikko Mika Saarni Rajalalle tämän ajettua varikolle.

Semifinaalissa porilaisella oli vastassa jo viime kaudella kovan vastuksen antanut hopeamitalisti Henri Haapamäki. Miesten välinen taistelu ratkesi lopulta selvästi Rajalan semifinaalivoittoon.

Porilaisen ajolinjat pitivät myös finaalilähdössä ja startista kärkeen ampaissut Härmän Mika Perttula joutui tyytymään kakkossijaan 0,4 sekuntia Rajalaa hitaampana. Rengasrikosta kärsinyt Haapamäki jäi finaalin viidennelle sijalle.

- Finaalipaikka oli tietysti haussa, mutta ihan voittoon saakka en uskonut yltäväni. Päätavoite oli pitää Henkka Haapamäki takana ja edetä kisassa nousujohteisesti pikkuhiljaa sen minkä pystyy, kertoi Jonttu Rajala kisan jälkeen.

Autokrossiluokkaa hallitsi Konneveden Juha Rytkönen, joka on vienyt tähän mennessä voitot kaikista ajamistaan SM-sarjan lähdöistä. Rajalan tie katkesi semifinaalin viimeisen kierroksen lisälenkillä sattuneeseen pyörähdykseen.

- Lisälenkki oli kastelun jäljiltä melkoisen märkä ja kiirehdin ehkä hieman liikaa kun en tiennyt varmasti sen hetkistä tilannetta, tilitti luokan SM-pisteissä kolmantena oleva Rajala.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 7. heinäkuuta Jurvassa.

Teksti: RajalaRX tiedotus
Kuva: Rajala Motorsport