AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Riku Tahko ajoi kolmanneksi Honkajoella

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu on nyt ajettu Honkajoella ja jälleen kerran viikonloppu oli täynnä toimintaa, eikä taatusti jättänyt ketään kylmäksi.

- Kisa alkoi erinomaisesti, kun onnistuin nappaamaan täydellisen lähdön Q1:ssä. Ekassa kurvissa olin useamman auton mitan edellä muita ja tämä mahdollisti helpon erävoiton. Kaiken kukkuraksi ajoin Q1:ssä vielä koko kilpailun nopeimman kierrosajan. Tällaisia maagisia aavistuslähtöjä osuu kauteen vain 1-2, ja niistä saa kyllä paljon fiilistä, kertoi Riku.

- Q2 ja Q3 lähtivät käyntiin tasaisemmin ja alkukurvien taistelut rokottivat sijoitustani, mutta kierrosajat olivat kohdillaan, joten katastrofeja ei tullut ja saimme hyvät pisteet alkueristä.

Riku starttasi semifinaaleihin kolmannelta sijalta ja jälleen kerran nappistartin turvin hän pääsi ajamaan omaa ajoa, sekä kontrolloimaan tilannetta ottaen voiton ja näin ollen paalupaikan finaaliin.

- Kauden molemmissa finaaleissa kamppailu on ollut todella tiukkaa ja niin oli nytkin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Perkiömäki ja Ikonen kolaroivat edessäni ja jouduin kiertämään heidät radan ulkopuolelta. Epäonnekseni osuin matkalla maapenkkaan, joka rikkoi auton ripustusta. Sain kuitenkin tuotua auton maaliin ja Kaanaan tapaan, Honkajoella oli tyytyminen kolmanteen sijaan, Riku päättää.

Honkajoella Riku tiimeineen osoitti, että vauhti, startit sekä varikkotyöskentely ovat kunnossa. Nyt vain pieni epäonni piti Rikun poissa korkeimmalta korokkeeilta.

Kamppailu rallicrossin mestaruudesta käy nyt todella kuumana ja kärkinelikko mahtuukin viiden pisteen sisään.

Tulikuuma rallicross-kausi jatkuu 7. heinäkuuta Botniaringillä Jurvassa.

Teksti: Riku Tahkon tiedotus
Kuva: AKK/Toni Ollikainen