AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Sami-Matti Trogen on valmistautunut huolellisesti Höljesin kilpailuun

Sami-Matti Trogen ajaa viikonloppuna kauden kolmannen RX2-luokan osakilpailun Ruotsin Höljesissä. Set Promotion teamissä kilpaileva 16-vuotias lohjalainen tavoitelee uransa ensimmäistä finaalipaikkaa. MM-rallicrossin yhteydessä ajettava RX2-luokka kerää huippusuositulle Höljesin radalle kauden ennätysmäärän, 30 kuljettajaa.

- Varmasti Höljesin nopealla radalla ja koko kisan tunnelmalla on iso osuus kuskien määrään. Paikka on legendaarisessa maineessa, siellä on katsomoissa kymmeniä tuhansia faneja juhlimassa monta päivää, Sami-Matti kertoo.

Sami-Matti on tällä kaudella ajanut Höljesissä jo kahdesti, RX Academyn kilpailuissa talvella ja keväällä.

- Rata on ehkä sarjan hienoin, ja olen ajanut siellä kauden aikana jo kaksi kilpailua ja kaksi päivää testiä, joten ehkä siitä on vähän etua kilpailuun.

Kauden ensimmäinen RX2-luokan kilpailu Sami-Matin osalta oli Silverstonessa, sieltä tuliaisena oli kahdeksas sija, Norjan Hellissä tulos parani piirun verran, Sami-Matti ajoi seitsemänneksi.

- Silvestone oli ensimmäinen kilpailuni MM-sarjan mukana, se oli upea kokemus. Hellissä nostin vauhtia loppua kohden, mutta semifinaalissa en päässyt takarivistä ihan tarpeeksi hyvin matkaan, mutta muuten vauhti oli hyvällä tasolla. Tulin neljänneksi, joten vielä jäi tavoite, eli finaalipaikka saavuttamatta. Seitsemäs sija oli kuitenkin työvoitto hankalan alun jälkeen, Sami-Matti summasi Norjan kilpailua.

Kilpailu Höljesissä alkaa perjantaina harjoituksilla, lauantaina ajetaan kahdet alkuerät, sunnuntaina vielä kaksi alkuerää, semifinaalit ja finaalit.

- Valmistautuminen tulevaan viikonloppuun on tehty huolellisesti. Keskiviikkona ajoin testiä Norjassa, auton alustaa säädettiin ja se toimii tosi hienosti. Siirrytään perjantaiksi Höljesiin luottavaisin mielin ja tavoitellaan finaalipaikkaa. Helppoa se ei tule olemaan, siitä pitävät huolen 30 kilpakumppania, Sami-Matti kertoo.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Sami-Matti Trogenin tiedotus