VW
corego
IKH
AKK
Valikko

Perkiömäeltä odotetun vahva alkukausi

Rallicrossin SM-kausi ylittää tulevana viikonloppuna puolen välin, kun kauden kolmas osakilpailu ajetaan uudella Botniaringin radalla Jurvassa. SuperCar-luokan osalta on jo kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa tullut selväksi, että Suomen mestaruudesta taistelee erittäinen tasainen nippu kuljettajia.

Yksi SuperCar-luokan vahvimmista mestariehdokkaista on ehdottomasti Ari Perkiömäki, vaikka edellisessä kilpailussa sattuikin harmittava kolari finaalilähdön toisella kierroksella. Mies on silti kahden osakilpailun jälkeen luokassa toisena, ainoastaan pisteen päässä piikkipaikkaa hallussaan pitävästä Jukka Lautamäestä. Kolmannella sijalla neljän pisteen päässä kärjestä on komeita otteita Saabillaan esittänyt Mikko Ikonen ja ainoastaan pisteen päässä Ikosesta majailee aina vaarallinen Riku Tahko.

- Ihan hyvä tilanne, että vauhtia on ollut. Honkajoella vain sattui todella harmittava kolari, sillä siinä meni monia tärkeitä pisteitä hukkaan. Se kuitenkin kuuluu lajiin, kun kilpaa ajetaan mies miestä vastaan, Perkiömäki totesi.

- Odotan, että on tulossa hieno kisa Botniaringillä. Kyllä nykypäivän rallicross-radat tarvitsee tarpeeksi asfalttia, niin kuin tällä uudella radalla on. Ei nuo soraosuudet aina tahdo oikein kestää, päättää Perkiömäki.

Teksti: Rallicross SM
Kuva: AKK/Toni Ollikainen