AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Sami-Matti Trogen crossaa Kanadassa

Kesäinen Suomi on esitellyt parhaita puoliaan ja koko maa on hehkunut helteessä, silti syksy on vääjäämättä tulossa ja katseet käännettävä kauden viimeisiin kilpailuihin. Sami-Matti Trogenilla on jäljellä vielä kuusi osakilpailua rallicrossia, kolme RX Academyssä ja kolme RX2-luokassa. Lohjalainen hyppää nelivetoisen putkirunkoisen crossiohjuksen rattiin seuraavan kerran tulevana viikonloppuna Kanadassa.

Sarjoissa eletään ratkaisevia hetkiä, nyt on pystyttävä parhaimpaansa, ja luotava kestävä pohja seuraavia kausia ajatellen. RX Academyssä tilanne on hyvä, siellä sijoitus on toinen, mutta 16-vuotiaan Sami-Matin kausi nelivetoisella ei ole mennyt helpoimman mukaan tekniikan oikutellessa. Rallicrossin MM-sarjan mukana kiertävä RX2-luokka on ollut opettava kokemus, autossa ilmenneet haasteet on kuitenkin tehty voitettaviksi, ja nuorukainen on jälleen täynnä virtaa lähtiessään kisamatkalle.

- Pidin lyhyen tauon myös ajamisesta, olin perheen kanssa lomailemassa mökillä ja sain jopa muutaman hauen kun pääsin kalastelemaan. Kanadan kisaan valmistautuminen on toki jo aloitettu, ajotuntumaa olen pitänyt yllä pari kertaa Kouvolassa, jossa ajokkina on ollut viime kausina rallicrossin SM-sarjasta tutuksi tullut Lakuauto. On muuten mahtava laite ajaa, vähän tulee kipinää tuollaiseen, Sami-Matti lataa hymyillen.

Kanada on Sami-Matin neljäs RX2-luokan osakilpailu, nyt haetaan ensimmäistä ehjää kokonaisuutta. Aiemmissa kilpailuissa on ollut hyviä hetkiä, vauhti on riittänyt erävoittoihin, mutta kisasta toiseen jonkinasteinen epäonni on riivannut lohjalaista. Tavoite Kanadaa varten on nyt asetettu, eikä Sami-Matti tyydy kuin finaalipaikkaan.

- Lähden kyllä tosi hyvillä fiiliksillä matkaan. Tämä on mun ensimmäinen Euroopan ulkopuolella ajettava kisa, eli rata on uusi. Olen siitä vähän videoita katsellut, mutta paikan päällä sitten nähdään millainen se on. Kisoissa on välillä ollut hetkiä jolloin ajamisen ja kilpailemisen nautinto on ollut koetuksella, mutta siihen on nyt saatu hyvä lääke. Ajan kisan uudella autolla, joten se nostaa odotuksia, ja tavoitteeksi on tietenkin asetettu finaalipaikka, Sami-Matti kertoo.

Kilpailu Kanadassa alkaa lauantaina. Aamulla ohjelmassa on harjoituksia, niiden jälkeen ajetaan kaksi alkuerää. Loput alkuerät, semifinaalit ja finaalit kaasutellaan sunnuntaina. Mikäli kilpailusta on saatavilla livekuvaa, linkki siihen löytyy Sami-Matin Facebookista.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Jan Kåre Rafoss