AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Joni-Pekka Rajala hakee kahdeksatta rallicrossin Suomen mestaruuttaan

Rallicrossin SM-sarjassa kahteen mitaliin tähtäävän Joni-Pekka Rajalan tavoite on enää loppusilausta vailla. Kun sarjan viimeinen osakilpailu pyörähtää lauantaina käyntiin Kouvolassa, vain neljä pistettä erottaa SRC-luokan kärjessä olevan porilaisen takana kärkkyvästä Henri Haapamäestä.

Autokrossi-luokassa asetelma ratkaisukisaan on vieläkin tiukempi. Juha Rytkösen sinetöityä luokan mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa, Rajala lähtee tavoittelemaan hopeamitalia tasapisteissä parkanolaiskuljettaja Tero Tukiaisen kanssa.

- Kovatasoinen ja vaativa kausi tulee kyllä saamaan arvoisensa päätöksen, kun voittajaa voi vain arvailla ja jännitys säilyy loppuun saakka. Itselläni ennakko-odotukset ovat hyvät. Sitä onko SRC:n tämän vuoden mestarin nimi Haapamäki, Rajala vai nyt kolmantena oleva Mika Perttula, en lähde veikkaamaan. Se selviää vasta lauantain viimeisessä lähdössä.

- Kouvolan rata on ehdottomasti yksi suosikeistani ja kalusto on valmiina kisaan. Toivotaan, että se pelittää loppuun saakka. Nyt on vain yritettävä kaikkensa, kohti kahdeksatta rallicrossin Suomen mestaruuttaan ajava Rajala kertoo.

Jos SRC:n voitosta on odotettavissa ankaran tasainen taistelu, tulee se olemaan sitä myös miteltäessä Autokrossin hopeamitalista.

- Viime kisassa auton tekniikkamurheet häiritsivät, mutta siitä huolimatta lopputulos oli hyvä ja nyt Tukiaista vastaan tullaan ajamaan täysillä, sanoo toistaiseksi viimeiseen Autokrossi-luokan kisaansa starttaava Jonttu Rajala.

- Auto on tosiaan jo vaihtanut omistajaa. Tiedä vaikka olisi luokan vaihto edessä, tuumaa porilaiskuljettaja.

Teksti: RajalaRX tiedotus
Kuva: AKK/Toni Ollikainen