AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Haapamäki uskomattomien vaiheiden jälkeen SRC-luokan Suomen mestariksi

SRC-luokan päätöskilpailuun lähdettiin kutkuttavasta tilanteesta, kun sarjan piikkipaikalla ollut Joni-Pekka Rajala johti toisena olevaa Henri Haapamäkeä ainoastaan neljän pisteen turvin.

Haapamäen mestaruusjahti koki kuitenkin ison kolauksen jo ennen kuin kamppailu ehti kunnolla edes käynnistyä, sillä miehen autosta hajosi rengas kesken kolmannen alkuerän.

– Kun semifinaaliin lähdin, niin mielessä kävi, että tässä on vähän kuin peli pelattu, vaikka ei niin saisi ajatella ikinä. Harmitti vaan niin paljon, kun se rengas lähti. Lähtöviivalle menin sillä fiiliksellä, että nyt vedetään loppuun asti vaikka pikku riskillä, Haapamäki tokaisi.

Semifinaaleihin lähdettäessä näyttikin todella siltä, että Rajala marssii varmuudella kohti Suomen mestaruutta. Toisin kuitenkin kävi.

– Pääsin Jontun edelle heti semifinaalin startissa, joten ajattelin sen jälkeen vain koittaa pysyä kärjessä ja säästää vähän renkaita finaalia varten. Kyllähän siitä sai toki vähän lisää henkeä päälle, kun semistä tuli voitto. Finaaliin lähdin vain sillä ajatuksella, että nyt ei lasketa pisteitä ja ajetaan täysillä loppuun asti.

Haapamäki voitti näytöstyyliin kaksi viimeistä lähtöä, Rajalan ollessa finaalissa vasta viides. Tämä tarkoitti sitä, että täysin uskomattomien vaiheiden jälkeen Haapamäki taisteli itsensä ainoastaan yhden pisteen turvin SRC-luokan Suomen mestariksi, Rajalan tyytyessä SM-hopeaan.

– Tämä on todella suuri juttu, sillä tässä on jo toistakymmentä vuotta ajettu kohtuullisen ammattimaisesti kilpaa ja niitä kakkostiloja on Neste Rallista, F-cupista ja rallin SM-sarjasta. On ollut jo vähän sellaista ikuisen kakkosen mainetta, joten se tekeekin tästä voitosta niin hienoa, riemuitsi tuore Suomen mestari.

– Meillä on hieno fanijoukko ja porukka tiimissä. Tämä mestaruus on kaikille, jotka ovat olleet mukana tässä touhussa, Haapamäki kiittää.

Toiseksi kilpailussa ajoi läpi kauden hienoja otteita esittänyt Mika Perttula, jolle debyyttikaudesta tuloksena komeasti SM-pronssi.

Kolmas SM-finaalissa oli ensimmäisen palkintokorokesijoituksensa rallicrossin SM-sarjassa ajanut Anssi Valkonen.

Teksti: Rallicross SM / Taneli Niinimäki
Kuva: AKK / Toni Ollikainen