AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Valtasella upea lajivaltaus rallicrossissa - Ruotsista haussa kirkkaampi MM-mitali

Viime vuonna kartingissa MM-pronssia saavuttanut Juho Valtanen kohtasi uuden autourheiluhaasteen Kouvolan Rallycross Festivalissa. Alkuarkailun jälkeen Valtanen nousi palkintokorokkeelle. Nyt mielessä siintää kirkkaampi mitali kartingin MM-kisoista.

Nimekkäitä vieraskuskeja kuhisevaan RX Academy -luokkaan oli Kouvolaan saatu tällä kertaa vieras kartingin puolelta. Juho Valtanen lähti kisaan menestymismielellä mukaan. Ennakkoon miestä mietitytti rallicrossissa voimakkaammin esille tuleva fyysinen kontakti autojen välillä. Muuten Valtanen uskoi omiin kykyihinsä menestyä melko nopeasti. Alussa varovaisesti liikkeelle lähtenyt Valtanen löysi kuitenkin loppua kohden röyhkeyden nousten hienosti kolmanneksi.

- Tietysti, kun kisa meni hyvin, niin jäi hyvä fiilis. Ensimmäisissä lähdöissä en uskaltanut mennä ensimmäiseen mutkaan kunnolla ja jäin siinä heti hieman taakse. Loppua kohden ymmärsin, että sinne on mentävä vähän ryminällä ja toisiin nojaten, 22-vuotias ulvilalainen Juho Valtanen miettii.

Lajin fyysisyydestä huolimatta Valtanen näkee heti asian, josta karting-kuljettaja hyötyy rallicrossissa.

- Ajolinjat rallicrossissa kulkevat pitkälti samalla tavalla, kuin kartingissa. Niiden kanssa ei tarvinnut työskennellä niin paljoa.

Mahdollisesta jatkosta rallicrossin parissa Valtasella ei tarkempaa tietoa ollut. Ovi kuitenkin on raollaan jatkoa varten.

- Ei ole mitään tietoa nyt, onko jatkoa luvassa. Kivahan se olisi jossain kohtaa kisa tai pari käydä ajamassa. Nyt on kuitenkin aika keskittyä taas kartingiin. Viikonloppuna on SM:t Kouvolassa ja ensi viikolla lähdemme testaamaan ruotsiin MM-kisoja varten. MM-kisoissa tavoitteena on kirkastaa viimevuotinen pronssimitali, Valtanen päättää.

Kartingin MM-kilpailut ajetaan Ruotsissa, Kristianstadissa 21.-23. syyskuuta.

Teksti: Joni Pakarinen
Kuva: AKK/Toni Ollikainen