VW
corego
IKH
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski on valmiina EM-kauden päätöskilpailuun

Kauden viides ja samalla viimeinen rallicrossin EM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Latviassa Bikerniekin radalla. Kankean alun jälkeen loppua kohti hyvään vireeseen päässyt Jere Kalliokoski tavoittelee kauden parasta sijoitusta. G-Fors tiimiä edustava alahärmäläinen ajoi edellisessä kilpailussa Ranskassa finaalin viidenneksi, se oli kauden 2016 Suomen mestarin uran paras sijoitus EM-tasolla.

Ranskalainen G-Fors -tiimi tuli tälle kaudelle mukaan uudella Renault Cliolla, Kalliokoski ja koko tiimi on joutunut painimaan tulokastiimin tavoin auton luotettavuuden kanssa. Alussa hankaluuksia aiheutti lähdön onnistuminen, sitten kuvioihin astuivat tekniikkamurheet. Tiimin kotikilpailussa Loheacin radalla kaikki meni AL-Härmää edustavan Kalliokosken osalta kuitenkin hyvin.

- Ensimmäisessä kisassa en saanut lähtöjä onnistumaan, auto stumppasi viivaan. Sen jälkeen on ollut kaikenlaista harmia, pikku tulipaloa ja jarrujen katoamista jne. Nyt sain kuitenkin ehjän kisan alle. Teki hyvää koko tiimille ja totta kai itsellekin tuli viimeinkin luottavainen fiilis.

Bikerniekin rata sijaitsee Riiassa, paikka on Kalliokoskelle entuudestaan tuttu.

- Ajoin siellä viime kaudella Albatecin Peugeotilla ja se meinasi mennä hyvin. Olin matkalla semeihin, mutta talli sähläsi renkaiden kanssa ja lopputuloksena tuli hylkäys yhdestä erästä, meni se kisa siinä. Radasta kuitenkin pidin, se on aika kapea ja ohituspaikat kortilla, joten lähdöillä ja jokeritaktiikalla tulee olemaan iso merkitys. Tavoittelen paikkaa palkintokorokkeella, Ranskasta tarttui niin hyvä ajofiilis mukaan, Kalliokoski kommentoi.

Kilpailu Latviassa alkaa lauantaina 15.9. alkuerillä, semifinaalit ja finaalit ajetaan sunnuntaina iltapäivällä.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: G-Fors