AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Jere Kalliokosken EM-kausi päättyi Latvian kilpailuun - katseet jo tulevaisuudessa

Rallicrossin EM-sarja tuli päätökseen viikonloppuna Latviassa Bikerniekin radalla. Runsaslukuisen suomalaisyleisön edessä ajanut Jere Kalliokoski ei saanut kilpailun avauspäivänä lauantaina ihan parastaan irti. G-Fors -tiimiä edustava alahärmäläinen tuskaili radan hyppyrin kanssa, kirjaimellisesti.

- Hyppyriin vedetään noin 140km/h, mutta sen lennon jälkeen auton iskarit lyövät pohjaan. Kun "ländääminen" ei onnistu, joudun ottamaan vähän vauhtia pois ja häviän heti kierrosajassa. Nyt tulin pari kertaa alas niin että silmissä näkyi tähtiä, ja jouduttiin vaihtamaan öljypohja ensimmäisen erän jälkeen, Kalliokoski kertoo.

21-vuotias Kalliokoski oli kahden erän jälkeen 12:s, eli kiinni semifinaalipaikassa. Sunnuntaina ajettiin kauden viimeiset alkuerät, ja vauhtia riitti heti sen verran, että televisioryhmä hyökkäsi toimittajan kanssa kimppuun. "Yes, that run was good", kommentoi Kalliokoski kolmatta alkuerää, jossa hän ajoi lähtövoittoon ja oli koko erän kolmanneksi nopein. Kokonaistilanteessa sijoitus oli alkuerien jälkeen kahdeksas, joten semifinaalipaikka oli saavutettu.

- Kolmannessa alkuerässä sain tosi hyvän startin, siitä kärkeen ja lähtövoittoon. Viimeisessä erässä vähän myöhästyin lähdössä, mutta semipaikka oli taskussa.

Semifinaaliin Al-Härmän edustaja lähti toisesta rivistä ja oli kiinni finaalipaikassa, kunnes EM-pronssia voittanut ranskalainen Cyril Raymond pääsi ohi. Lopputuloksena kauden päätöskilpailussa oli yhdeksäs sija.

- Lähdin toisesta rivistä ja olin kolmantena, mutta Raymond oli vain nopeampi, en saanut pidettyä häntä takana ja putosin neljänneksi. Kyllä se harmitti heti lähdön jälkeen tosi kovaa, kun kausi päättyi tuohon. Kisa oli meille kuitenkin nousujohteinen, vähän kuin koko kausi pienoiskoossa; alussa vaikeuksia, loppua kohden parani.

Kalliokosken rallicross-kausi on nyt ohi ja sijoitus EM-sarjassa on kymmenes, kun se viime vuonna oli kolmastoista. Seuraavan kauden rakennus on jo käynnissä, siitä kerromme myöhemmin syksyllä lisää.

- Haluan välittää suuret kiitokset kaikille jotka olitte mukana tekemässä nyt päättynyttä kautta. Koko tiimille, tukijoille ja kannustajille, ilman teitä tämä olisi mahdotonta. Kun täällä Latviassa sain illallisen eteeni, katse oli jo suunnattu tulevaan kauteen, Kalliokoski päättää.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs