AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Joni-Pekka Rajala muistelee kautta 2018

Joni-Pekka "Jonttu" Rajala avasi kuluneen kauden kisaohjelmansa korjaamalla Super Saloon-luokkien erikois- ja vakioliukuesteiden mestaruudet jääradan SM-sarjassa. Talvisen tuplamestaruuden lisäksi SM-pistetili karttui rallicrossin SRC- ja autokrossiluokkien hopeamitaleilla ja jokkiksen SM-pronssilla. Kotimaisten sarjojen lisäksi kilpailukalenteriin mahtui Norjan Hellissä ajettu rallicrossin MM-osakilpailu ja Ruotsin mestaruuskisa Kalixissa. Syyskuussa Jonttu osallistui rallicrossin EM-osakilpailuun Riikan Bikerniekissä.

- Kuluneeseen kauteen ei voi olla muuta kuin tyytyväinen ja jääradan SM antoi hyvän potkun kesäkauteen. Rallicrossin SM-sarja alkoi omalta osaltani paremmin kuin aikoihin ja äärimmäisen tiukaksi menneen pistekamppailun jälkeen Kouvolan päätöskilpailusta oli kotiintuomisina tavoitellut kaksi SM-mitalisijaa.

- Toukokuun lopulla tuli sitten lyhyellä varoitusajalla tilaisuus ajaa Janis Baumaniksen parina itävaltalaisen STARD-tallin Fiesta Supercarilla MM-sarjan osakilpailu Norjan Hellissä. Oli iso asia olla mukana MM-kisassa ja vielä ammattilaistason tiimissä, kertaa Jonttu 16:lla sijalla yhden MM-pisteen poikinutta kisakokemustaan.

Kesä-heinäkuun vaihteessa Härmässä ajetussa JM-SM:ssä Jonttu kaasutteli vastoin omia odotuksiaan pronssimitalistiksi ja elokuun vaihtuessa syyskuuksi suunnattiin Kalixiin Pohjois-Ruotsiin rallicrossin Ruotsin mestaruussarjan viimeiseen osakilpailuun.

- Pitihän sitä lähteä jälki-ilmoittautuneena ottamaan mittaa Ruotsin kärjen vauhdista, kun Poikkimäen Pasi ehdotti osallistumista. Tutulla Finnillä ajettiin 2400-luokan kisa ja SRC:tä vastaavaan Supernationell-luokkaan lähdin Poikkimäen Fiestalla. Finnin kanssa jäin täpärästi sijan päähän finaalipaikasta ja lopputuloksena oli luokan seitsemäs sija. Fiestalla matka päättyi finaalirytäkässä harmillisesti kaatoon.

Ulkomaisten kisojen kierros päättyi syyskuun puolivälissä EM-osakilpailuun tutulla Bikerniekin radalla Riikassa. Lähinnä hyviä erätuloksia tavoitellut Jonttu sijoittui kovavauhtisessa kilpailussa A-P Niemi Racingin Fiestalla kuudenneksitoista.

- Todella iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, kannustajille ja faneille jotka ovat mukanaolollaan tehneet tämän kaiken mahdolliseksi. Tästä on hieno jatkaa tulevalle kaudelle, Jonttu kiittää.

Rajala Motorsportin uusi kilpailukausi käynnistyy helmikuussa, kun Jonttu starttaa Super Saloon-luokkien hallitsevana suomenmestarina jääradan SM-sarjan avauskilpailuun Paltamossa 16. - 17.2.

Teksti ja kuva: J-P Rajala Facebook