AKK
IKH
VW
AKK
corego
Valikko

Sami-Matti Trogen palaa debyyttikisan näyttämölle – ”Neljäs sija ei enää kelpaa!”

Rallicrossin RX2-sarja jatkuu viikonloppuna Englannin Silverstonessa. 17-vuotta viime viikolla täyttänyt Sami-Matti Trogen ajoi vuosi sitten kyseisellä radalla uransa debyyttikilpailun nelivetoisissa, ja on nyt vuoden kokeneempana asettanut tavoitteeksi palkintokorokkeen. MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-luokassa Trogen on Espanjan ja Belgian osakilpailujen jälkeen neljäntenä.

Kauden molemmissa kilpailuissa SET Promotion -tallia edustavalla Trogenilla on ollut sama kaava, loppua kohti kovempaa. Se on tuottanut kaksi finaalipaikka ja neljättä sijaa. Nyt lähdetään hakemaan kauden parasta tulosta.

- Barcelona ja Spa olivat ihan ok, olisivat ne tosin voineet mennä paremminkin. Molemmissa ensimmäinen päivä oli huono, Espanjassa aloitin kaadolla ja Belgiassa oli vähän kaikkea pientä. Span sunnuntai meni hyvin, joten siitä jäi positiivinen fiilis meidän tekemisestä. Semissä ajoin kisan parhaita kierrosaikoja, ja finaalissa hajosi rengas toiseksi viimeisellä kierroksella kun kyttäilin ohituspaikkaa. Jäi vauhtia reserviin, joten käytetään se nyt Englannissa, Trogen summaa kauden alun.

Vauhtia viikonlopun kilpailuun haettiin Kouvolasta, Trogen kävi ajamassa crosskartilla ruosteet ranteista pois. Silverstonen legendaarinen rata on Trogenille tuttu.

- Lähtöpaikalla ei Silverstonessa ole aivan yhtä paljon merkitystä kuin Spassa, sillä ensimmäissä mutkassa on enemmän tilaa, tärkeä se on silti. Ei huvittaisi koko aikaa ulkoradalta startata, nyt on arpa heittänyt sinne viidesti kahdeksassa erässä. Supercar Litellä erot lähdöissä tulevat reaktioista, sillä jokainen osaa näillä lähteä. Auto ei jää sutimaan, joten kytkin ylös ja menoksi. Ajatuksissa on ajaa ehjä kisa ja nousta palkintokorokkeelle, Trogen naulaa.

Kilpailussa ajetaan lauantaina kolmet alkuerät ja sunnuntaina yksi alkuerä, semifinaalit sekä finaali. Alkueriä voit seurata RX-sarjan Facebookista, johon löytyy linkki kilpailupäivänä Trogenin Facebookista.

Kilpailun aikataulu


Lauantai 25.5.

Aika-ajo 1 – 11:55

Aika-ajo 2 – 14:12

Aika-ajo 3 – 15:30Sunnuntai 26.5.

Aika-ajo 4 – 10:30

Semifinaalit ja Finaali – 13:30

Sarjatilanne RX2 2/5


1) Oliver Eriksson 59p

2) Jesse Kallio 50p

3) Fraser McConnel 46p

4) Sami-Matti Trogen 36p

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Jan Kåre Rafoss