VW
corego
AKK
Valikko

Tukiainen taisteli kolmanneksi SM-avauksessa

Tero Tukiainen ajoi kolmanneksi rallicrossin SM-avauksessa Jalasjärvellä. Jo jääradalta tälle kaudelle SM-hopeaa ajanut Tukiainen oli tyytyväinen tulokseen, vaikka parempaa oli tarjolla.

Tukiaisen Toyota MR2-autoa oli huolettu heti jäärata kauden jälkeen ja kaikki oli ajoissa valmista. Sääennusteet povasivat Jalasjärvelle sadekeliä ja niin se olikin.

- Olemme testanneet myös sadekelillä, joten kokemusta siitäkin on. Perjantain vapaissa harjoituksissa oli kuivaa, Tukiainen totesi ennen kilpailua. Ensimmäisessä ja toisessa alkuerässä Tukiainen ajoi lähtövoiton ja sijoitus tuloksissa oli seitsemäs molemmissa. Kolmannessa alkuerässä oli käydä huonosti jatkon suhteen ja sijoitus oli vasta 16.

- Tiukassa tilanteessa tuli osumaa auton takakulmaan ja pyörähdin. Kolmen alkuerän jälkeen sijoitus riitti onneksi semifinaalin takariviin. Semissä ajoin kaksi viimeistä kierrosta riskillä ja nousin lähdössä toiseksi. Se takasi paikan finaaliin, Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Tukiainen sanaili.

Finaalissa Tukiainen sai semifinaalin tapaan hyvän lähdön ja Tukiainen taittoi toisena ensimmäiseen kurviin. Neljännellä kierroksella tapahtui ratkaisu hänen sijoituksen suhteen.

- Tein ajovirheen ja sen jälkeen oli parasta varmistaa kolmostila. Ihan hyvä lopputulos, vaikka kolmannen alkuerän huono tulos vähensi pistesaalista. Me varauduttiin sadekeliin löysäämällä iskunvaimentajien säätöjä. Auto tuntui tosi hyvältä, Tukiainen tunnelmoi kilpailun jälkeen.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa kesäkuun 15. päivä.

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala