IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoskella voitokas paluu rallicrossin SM-sarjaan

Rallicrossin SM-kausi käynnistyi Jalasjärvellä, kaudella 2016 Suomen mestaruuden voittanut Jere Kalliokoski teki onnistuneen paluun sarjaan ja ajoi SuperCar-luokan voittoon kovan taistelun jälkeen. Vesikelissä ajetussa kauden avauksessa parhaan vastuksen finaalissa tarjosi viime kaudella Autokrossiluokan mestaruuteen ajanut Juha Rytkönen.

Lauantai valkeni Jalasjärvellä harmaana ja sateisena, eikä sääennuste helpotusta tarjonnut. Märän kelin säädöt olivat kuitenkin Ford Fiestassa kohdallaan ja alahärmäläinen oli aamusta saakka hyvässä vauhdissa. Kalliokoski oli kahdessa alkuerässä nopein, kolmannessa erässä hän oli toinen.

- Huono startti mutta pohjat, toisessa lähtö onnistui ja oli tiukka kisa Jontun (Joni-Pekka Rajala) kanssa. Kolmannessa taas vähän huono lähtö, Kalliokoski summasi alkuerien jälkeen.

Semifinaalissa Kalliokoski taisteli Rytkösen kanssa voitosta, ja ylitti maalilinjan reilua sekuntia suonenjokista ennemmin.

- Onnistuin lähdössä hyvin mutta se keskeytettiin kun kilpakumppani rysäytti heti alussa betoniin. Uusintalähtö epäonnistui ja Rytkönen pääsi edelle, mutta spotteri Jarno (Kukkola) oli taktiikan kanssa hereillä, kävin lisälenkillä juuri oikeaan aikaan ja nousin kärkeen. Pystyin pitämään paikkani rengasrikosta huolimatta.

Päivän kuumin startti lähestyi, semifinaalin voitolla Kalliokoski oli finaalin paalupaikalla. Lähtö onnistui ja Kalliokoski painoi rohkeasti kohti ensimmäistä mutkaa karistaen muut tässä vaiheessa kannoiltaan. Rytkönen oli kuitenkin toista mieltä härmäläisen karkumatkasta, ja alkoi kuroa etumatkaa umpeen. Kalliokoski pystyi hallitsemaan tilannetta ja piti sijoituksensa ruutulipulle saakka.

- Startti onnistui ja kun katsoin että pääsen karkuun, aloin vähän ehkä turhankin paljon varomaan ettei mitään hajoa. Rata oli mennyt röykkyiseksi ja monille oli tullut rengasrikkoja joten koitin kierrellä pahimmat paikat. Lisälenkiltä tullessani katsoin että Rytkönen lähestyy, mutta sain pidettyä piikkipaikkani. Hieno päivä ja kovia taisteluja, on se komeaa olla taas mukana SM-sarjassa, Kalliokoski paketoi avauskilpailun.

AL-Härmää edustava Kalliokoski sai voitosta hyvän iskun tulevaan, sillä pitkään ei Pohjanmaan sydämessä huilata. Rally X Nordic-sarja jatkuu jo seuraavana viikonloppuna Tanskassa, joten kalusto huolletaan alkuviikosta ja keskiviikkona rekan nokka osoittaa kohti etelää. Pohjoismaiden mestaruussarjassa Kalliokoski on kahden Höljesissä ajetun osakilpailun jälkeen toisena, ja lähtee Nysumin kilpailuun palkintokorokepaikka mielessä.

- Jalasjärveltä sain hyvän tatsin päälle, oli hyvää taistelua. Höljesissä olin avauspäivänä kolmantena, toinen osakilpailu sunnuntaina meni semissä pilalle kun sain huonon startin. Nyt on saatu ajaa riittävästi myös märällä, joten tulee mikä tahansa keli eteen niin koitetaan taas saada ehjä kisa ajettua. Palkintokoroke on tavoite, mutta pidetään mielessä että sarjassa tasaisuus on valttia, Kalliokoski tuumaa.

SM-sarja 1/5

1) Jere Kalliokoski 30p
2) Juha Rytkönen 24p
3) Joni-Pekka Rajala 24p

Rally X Nordic 2/7
1) Oliver Eriksson 42p
2) Jere Kalliokoski 41p
3 Robin Larsson 40p

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen