VW
corego
AKK
Valikko

Rallicrossin SM-sarja tekee paluun Joensuuhun

Rallicrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Joensuussa. Sarja tekeekin nyt paluun Ylämyllylle, sillä viimeksi tällä vauhdikkaalla radalla ajettiin SM-pisteistä vuonna 2014. Tuolloin SuperCar-luokan voittoon tykitti Aki Karttunen Skoda Fabiallaan, isojen kaksivetoisten SRC-luokassa ykkönen oli Joni-Pekka Rajala ja Autokrossi-luokan vei nimiinsä Tomi Rakkolainen.

Tämän kauden avauskilpailu Jalasjärvellä tarjosi kuljettajille haasteita läpi päivän jatkuneen rankkasateen seurauksena, mutta Joensuussa päästään ennusteiden mukaan kilpailemaan kuivalla radalla.

Ylämyllyn moottorirata on erittäin vauhdikas pitkine kaarteineen, ja tämä tekee paikasta totta kai monelle kuljettajalle mieluisan.

– Joensuussa on varmaan yksi vauhdikkaimmista radoista, joten siellä mennään lujaa. On pitkiä kaarteita, ja pitkä pääsuora soralla tuo sopivasti haastetta. Odotan hyvillä mielin tulevaa kisaa, mukava että tekee paluun sarjaan, kaikissa kolmessa luokassa urakoiva Joni-Pekka Rajala iloitsee.

Yksi Ylämyllyn radalla aikaisemmin kilpailleista kuljettajista on Ville Mikkonen, joka käynnisti kautensa Autokrossi-luokassa täyden pistepotin arvoisesti. Sadakelillä vauhti oli ylivoimaista, joten on erittäin mielenkiintoista nähdä löytyykö miehelle haastajaa Joensuussa.

– Kausi lähti kyllä hienosti käyntiin, yllätti ihan itsenikin. Auto ei ollut itseasiassa edes nähnyt sadetta ennen Jalasjärven kisaa, joten nyt sattui onnistumaan tuuri kohdilleen. Sama tahti koitetaan toki pitää päällä jatkossakin.

– Joensuussa olin mukana vuonna 2014, kun se viimeksi ajettiin SM-sarjassa. Sillon kisa meni ihan hienosti, vaikka ajoin vieraalla autolla. Uskoisin, että rata soveltuu ajotyyliini myös nyt, Mikkonen arvioi.

Kilpailu polkaistaan lauantaina käyntiin tuttuun tapaan alkuerillä, joista ensimmäinen starttaa klo 10:00.

Aikataulu:

10:00 Alkuerät 1, 2 ja 3
n. 14:30 Semifinaalit
n. 15:15 Finaalit
n. 16:00 Palkintojenjako

Liput: Sisäänpääsylipun hinta kauden jokaiseen osakilpailuun on 15 euroa. Kaikki alle 12-vuotiaat pääsevät vanhempiensa kanssa seuraamaan kilpailua maksutta. Sisäänpääsylipun ostaneiden näkö- ja liikuntarajoitteisten mukana saapuvien henkilökohtaisten avustajien sisäänpääsy on niin ikään maksuton (1 avustaja/henk.).

Rata: Ylämyllyn Moottoriurheilukeskus (Polvijärventie 25)

Järjestäjä: Joensuun UA

SM-pisteet 1/5 osakilpailun jälkeen:

SuperCar

1. Jere Kalliokoski 30
2. Juha Rytkönen 24
3. Joni-Pekka Rajala 24
4. Toni Kuhanen 22
5. Jari Putkinen 16

SRC

1. Henri Haapamäki 30
2. Jussi Klemola 24
3. Christian Jensen 23
4. Joni-Pekka Rajala 22
5. Olli Lahti 16

Autokrossi

1. Ville Mikkonen 30
2. Joni-Pekka Rajala 26
3. Jori Seppälä 19
4. Jari Koivistoinen 18
5. Timo Puhjo 16

Teksti: Rallicross SM, Taneli Niinimäki
Kuva: AKK / Toni Ollikainen