VW
corego
AKK
Valikko

Juha Rytkönen jännittävien vaiheiden jälkeen uransa ensimmäiseen voittoon SuperCar-luokassa

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin sarjaan paluun tehneellä Ylämyllyn moottoriradalla Joensuussa. Toisin kuin avauskilpailussa, nyt saatiin nauttia auringonpaisteesta läpi kilpailun.

SuperCar-luokan finaalissa koettiin dramaattisia vaiheita, kun koko aamupäivän ajan kilpailua hallinnut Jere Kalliokoski otti eturivistä vilppilähdön ja tämän seurauksena hänelle lätkäistiin rangaistuksena yksi ylimääräinen lisälenkki. Myös takarivistä finaaliin startannut Toni Kuhanen otti vilppilähdön samanlaisin seurauksin.

Avauskilpailussa voittoon ajanut Kalliokoski veti letkaa suvereenisti startista lähtien, ja pitkään näytti siltä, että hurjan päivätyön tehnyt Joni-Pekka Rajala ajaisi voittoon Kalliokosken kiertäessä kaksi lisälenkkiä. Lopulta kuitenkin voittoon pyyhkäisi upean nousun tehnyt Juha Rytkönen, jolle kilpailu oli vasta kolmas rallicrossin kuninkuusluokassa. Kalliokoski ajoi hurjan taistelun jälkeen toiseksi, ja Rajalan jättäessä oman lisälenkkinsä viimeiselle kierrokselle, pääsi nousujohteisen kilpailun ajanut Riku Tahko kuittamaan aivan viimeisillä metreillä kolmanneksi.

- Finaali oli tiukka, erittäin mukava oli ajaa. Vähän pöly alkoi haittaamaan, mutta muuten hienoa kilvanajoa, Rytkönen totesi.

Voitto oli Rytköselle ensimmäinen SuperCar-luokassa.

- Hyvät fiilikset jäi tästä voitosta. Yhtä alkuerän keskeytystä lukuunottamatta todella hyvä päivä, Rytkönen iloitsi.

Henri Haapamäki jatkoi huimia otteita SRC-luokassa

Avauskilpailun Jalasjärvellä näytöstyyliin voittanu Henri Haapamäki oli huippuvauhdissa myös Ylämyllyllä. Haapamäki nappasi täydet pisteet alkueristä sekä semifinaalista, ja finaalissa sastamalainen tykitti paalupaikalta voittoon kahden sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Rajalaan. Kolmanneksi ajoi Hyundaillaan Toni Niemi.

Autokrossi-luokassa uusi voittaja

Autokrossi-luokan alkuerien ykkönen oli Jori Seppälä ennen Rajalaa ja Mika Liimataista. Seppälä jatkoi hienoja otteita myös semifinaalissa, napaten paalupaikan finaaliin. Eturivin toisen ruudun valtasi Jalasjärvellä ylivoimaista vauhtia pitänyt Ville Mikkonen.

Finaalissa nähtiin kuitenkin yllätys, kun takarivistä startannut Jari Koivistoinen kuittasi kärkipaikan heti ensimmäisellä kierroksella ja piti johtonsa aina ruutulipulle asti. Voitto oli Koivistoiselle uran ensimmäinen rallicrossin SM-sarjassa. Toiseksi ajoi avauskilpailun tapaan kaksi podiumsijoitusta saalistanut ”Jonttu” Rajala ja kolmas oli Porschea käskyttävä Liimatainen.

Rallicrossin SM-sarja jää nyt pienelle tauolle, sillä seuraava osakilpailu ajetaan vasta 27. heinäkuuta Jurvan Botniaringillä.

SM-pisteet 2/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar

1. Jere Kalliokoski 57
2. Juha Rytkönen 51
3. Joni-Pekka Rajala 47
4. Riku Tahko 37
5. Toni Kuhanen 37

SRC

1. Henri Haapamäki 60
2. Joni-Pekka Rajala 46
3. Jussi Klemola 42
4. Christian Jensen 41
5. Toni Niemi 36

Autokrossi

1. Ville Mikkonen 52
2. Joni-Pekka Rajala 48
3. Jori Seppälä 44
4. Jari Koivistoinen 43
5. Mika Liimatainen 35

Teksti: Rallicross SM, Taneli Niinimäki
Kuva: Toni Ollikainen / AKK