VW
corego
AKK
Valikko

Niclas Grönholm lopulta voittajaksi Norjassa

GRX Taneco Teamin kuljettaja Niclas Grönholm nostettiin jälkikatsastuksen jälkeen voittajaksi rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Norjan Hellissä sunnuntaina. Kilpailiun ykköseksi ajaneen Anton Marklundin Renault todettiin sääntöjenvastaiseksi ja Marklundin suoritus hylättiin. Renaultin etupuskuri ei täyttänyt sääntömääräyksiä.

Grönholmille voitto on uran ensimmäinen, mutta suomalainen otti tuloksen vastaan rauhallisesti.

- Toki voitto on voitto, mutta ei tällä tavoin voittaminen ole oikein mukavaa. Mutta näin tämä nyt meni, Niclas Grönholm kommentoi kuultuaan päätöksestä.

- Eipä tätä oikein meinaa edes uskoa, sen verran erikoiset olivat nyt käänteet kisan jälkeen. Tällaista moottoriurheilu toisinaan kuitenkin on, tallipomo Marcus Grönholm totesi.

Norjan osakilpailussa riitti draamaa, sillä ruutulipulla Grönholm oli kolmantena, mutta tuomariston päätöksellä Grönholm nostettiin ohi Kevin Hansenin kakkoseksi Marklundin juhliessa voittoa. Hansenin katsottiin työntäneen Grönholmia lähtökahinoissa sen verran, että siirtoon päädyttiin. Kauden avauksessa Abu Dhabissa Grönholm menetti voittonsa vastaavan päätöksen myötä. Tällä keertaa Norjassa lopulta siis Grönholm oli voittaja, Hansen kakkonen ja Janis Baumanis kolmas.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 6. heinäkuuta Ruotsin Höljesissä.

Kuva ja teksti: GRX Team