IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Huikea show - Jere Kalliokoski ajoi toiseksi Joensuun SM-rallicrossissa

Jere Kalliokoski ajoi Joensuun Ylämyllyllä ajetussa kauden toisessa rallicrossin SM-osakilpailussa toiseksi. Alkuerissä alahärmäläinen oli pysäyttämätön, finaalissa hän joutui käymään jokerikierroksella kahdesti vilppilähdön takia. 21-vuotias Kalliokoski jatkaa SuperCar-luokan ykkösenä.

Rallicrossin SM-karavaani palasi neljän välivuoden jälkeen Joensuun Ylämyllylle. Sekä rata että koko alue oli kokenut positiivisia muutoksia. Ensimmäisen kaarteen ulkopuolella ollut vaarallinen maavalli oli poistettu ja se lisäsi turvallisuuden lisäksi radan nopeutta. Pääsuoralla kuninkuusluokan autot saavuttivat noin 150km/h huippunopeuden.

- Makea rata ajaa, saa laskea ihan huolella monessa paikassa, Kalliokoski riemuitsi perjantain harjoitusten jälkeen.

Alkuerissä AL-Härmää edustava Kalliokoski oli hyvässä vauhdissa, ja pystyi puristamaan itsensä tiukoista starteista kärkeen. Jokaisessa erässä voittoon ajanut Kalliokoski otti täysin pistein semifinaalin paalupaikan.

- Auto ja kuski näyttävät toimivan hienosti tällä radalla, niin annetaan mennä. Yritetään jatkaa samaa linjaa ja ottaa maksimipisteet tästä kisasta.

Semifinaalin startti meni hyvin. Kalliokoski taisteli sarjakakkosen Juha Rytkösen kanssa, ajaen puolentoista sekunnin erolla voittoon.

Joensuun osakilpailun viimeinen lähtö oli helteisen päivän odotetuin tapahtuma, eikä SuperCar-luokka pettänyt odotuksia, kuljettajat järjestivät yleisöön uponneen show:n.

Vasta neljäs lähtöyritys onnistui, ensimmäinen keskeytyi kilpakumppanin vilppilähdön vuoksi, ja kolmannella yrityksellä varaslähtöön sortui Kalliokoski. Rangaistuksena vilpistä kuljettajan pitää ajaa jokerikierros kahdesti, odotukset voittoon latistuivat, mutta Kalliokoski oli itse toista mieltä.

Alahärmäläinen kiihdytti muilta karkuun ja ajoitti lisälenkit kahdelle viimeiselle kierrokselle. Ensimmäisen jälkeen kärkipaikka pysyi, ja Kalliokoski repi raivoisasti lisää eroa. Toisen jokerin aikana kilpakumppanit pääsivät kuitenkin iholle ja maaliin tultiin yhdessä rykelmässä yleisön haukkoessa henkeään. Kalliokoski oli maalissa toisena puolen sekunnin päässä voittoon ajaneesta Juha Rytkösestä. Kahden jokerilenkin kiertämisen jälkeen huima temppu johon moni ei olisi uskonut.

- Ensimmäisen jokerin jälkeen huomasin että ero voisi riittää, mutta viimeisen kierroksen alussa hajosi takarengas, joten en voinut ihan loppuun asti täysillä taistella. Mutta itse mä mokasin ja sen vilpin menin ottamaan. Sarjatilanne kuitenkin pysyi ennallaan, joten hyvä maku jäi Joensuun kisasta, Kalliokoski paketoi.

Kalliokoski suuntaa seuraavaksi katseet rallicrossin MM-sarjaan, sillä hän ajaa Ruotsissa Höljesin osakilpailussa 6.-7. heinäkuuta.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen