IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski starttaa RallyX Nordic -sarjan kakkospaikalta Latvian kilpailuun

Jere Kalliokosken rallicrosskausi jatkuu RallyX Nordic -sarjan neljännessä osakilpailussa Latvian Bikerniekissä. Kalliokoski on ajanut Pohjoismaiden mestaruussarjassa kahdesti kolmanneksi. Palkintokorokepaikat tulivat kauden avauskilpailussa Höljesissä, ja kesäkuun alussa ajetussa Tanskan kilpailussa. Supercar-luokan johdossa on Ruotsin Oliver Eriksson, Kalliokoski on kuuden pisteen päässä toisena.

Tanskan kilpailun jälkeen AL-Härmää edustava Kalliokoski ajoi SM-rallicrossissa Joensuun osakilpailun toiseksi ja jatkaa sarjan johdossa. Kesän tähän saakka kovin saavutus oli MM-debyytti Höljesissä, mistä tuliaisena oli tavoitteeksi asetettu semifinaalipaikka ja samalla myös uran ensimmäiset MM-pisteet. Niiden lisäämiseen on vielä toinen mahdollisuus, Kalliokoski ajaa STARD-tallissa myös Etelä-Afrikan osakilpailun.

Ennen RallyX Nordicin Latvian osakilpailua Kalliokoski kävi tiimeineen viimeistelemässä säädöt kohdalleen Kouvolassa.

- Oma auto on hyvin samanlainen kuin STARD-tallin auto millä ajoin Höljesin, joten on ollut helppoa siirtyä autosta toiseen. Saatiin taas viilattua tuota omaa kisapeliä vähän nopeammaksi. Testi oli hyvää harjoitusta myös Kouvolan osakilpailuun.
Tykkään Bikerniekin radasta, se on yksi parhaista millä olen ajanut, joten eiköhän lähdetä voittoa hakemaan, Kalliokoski sanoo.

Latvian osakilpailu ajetaan Bikerniekin radalla Latvian Riiassa. Supercar-luokassa on Kalliokosken lisäksi mukana kaksi Suomalaista, EM-sarjassa kilpaileva Mikko Ikonen ja hallitseva Suomen mestari Ari Perkiömäki. Kilpailu on kaksipäiväinen, viikonloppu huipentuu sunnuntaina iltapäivällä noin klo 16:00 alkaviin finaaleihin.
RallyX Nordic -sarjassa on seitsemän osakilpailua, Suomen huippusuosittu kilpailu ajetaan Kouvolassa 24.-25. elokuuta.

Kilpailua voit seurata suorana lähetyksenä täältä.

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Jakub Nitka