IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski ajoi toiseksi RallyX Nordicin osakilpailussa Latviassa

Jere Kalliokoski oli kovassa iskussa RallyX Nordicin neljännessä osakilpailussa Riian Bikerniekin radalla. Kalliokoski nousi kolmannen kerran tällä kaudella podiumille, nyt toiseksi korkeimmalle korokkeelle.

Kalliokosken Latvian matka alkoi jo keskiviikkona, torstaina Bikerniekissä oli mahdollista ajaa testiä. Perjantaina vielä herkisteltiin kuljettaja ja auto, lauantain ohjelmassa olivat harjoitukset ja yksi alkuerä. Kilpailu lähti käyntiin täydellisesti, alahärmäläinen otti muilta luulot pois jo lähtökiihdytyksessä ja karkasi tavoittamattomiin. Kalliokoski oli koko erän nopein yli neljän sekunnin erolla, ja johti kilpailua lauantain jälkeen.

- Sain hyvän lähdön ja ajaminen oli tähän saakka parasta mihin tällä radalla olen pystynyt. Kierrosajat osuivat kahden kymmenyksen sisään, sekin kertoo että nappiin meni, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

Sunnuntain kattauksessa oli kilvanajoa aamusta iltaan, ensimmäiset alkuerät laitettiin matkaan jo aamuvarhaisella. Kalliokosken päivä alkoi jälleen hyvin, kahden alkuerän jälkeen sijoitus oli toinen.

- Aamun ensimmäisessä erässä oli vähän kolarointia, otettiin Robin Larssonin kanssa ekassa kurvissa yhteen. Toisessa mokasin startin, auto stumppasi mutta nousin ihan hyvin ja olin lopulta neljäs. Viimeisessä alkuerässä otin lähdön varman päälle, auto meinasi sammua ekassa mutkassa, mutta kun Eriksson (Oliver) tööttäsi takakonttiin, lähti auto taas käyntiin, Kalliokoski hymähti.

Neljän ajetun erä jälkeen tunnelma helteisellä Bikerniekin varikolla oli hikinen mutta leppoisa. Autoon tehtiin viime hetken tarkistukset ja näin härmäläinen oli valmiina semifinaalin paalupaikalle. Toinen semifinaali oli kerännyt kaikki SuperCar-luokan suomalaiset samaan lähtöön, mukana olivat myös Mikko Ikonen ja Ari Perkiömäki. Kalliokoski oli lähdössä suvereeni, hän otti paikan finaalin eturivistä voittamalla lähtönsä lähes neljän sekunnin turvin.

Finaalissa alahärmäläinen ampui kakkosruudusta hyvin matkaan, mutta joutui ensimmäisessä mutkassa nostamaan jalkaa kaasulta, ja Robin Larsson pääsi pujahtamaan shikaanista johtoon. Kalliokoski keskittyi pitämään sarjan johdossa olevan Erikssonin takanaan, ja onnistui siinä loppuun saakka.

- Oli tasainen lähtö, oli pakko nostaa kun lähdin kakkosradalta ja jouduin Larssonin ja seinän väliin, arvelin että ruotsalainen ei ekaan mutkaan nosta. Ihan ei vauhti riittänyt Larssonille, mutta sain pidettyä Erikssonin takana. Tästä jäi hyvä fiilis, lähdetään täältä suoraan kohti Norjaa hakemaan sarjan ensimmäistä voittoa, Kalliokoski summaa.

Sarjassa Kalliokoski kavensi eroa kärkeen, hän on nyt toisena Oliver Erikssonin johtaessa kolmella pisteellä, kolmantena on Robin Larsson kaksi pistettä perässä.

RallyX Nordic-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, Norja on vuorossa jo ensi viikonloppuna. Huippusuosittu Suomen osakilpailu ajetaan viime vuoden tapaan Kouvolassa, ajankohta on 24.-25. elokuuta.

Tulokset Latvia

1) Robin Larsson
2) Jere Kalliokoski +2,538
3) Oliver Eriksson +3,156

Sarjatilanne 4/7

1) Oliver Eriksson 95p
2) Jere Kalliokoski 92p
3) Robin Larsson 90p

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Jakub Nitka