IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski nousi jälleen palkintokorokkeelle RallyX Nordic -sarjassa

Jere Kalliokoski oli jälleen hyvässä vauhdissa RallyX Nordicin osakilpailussa Norjassa. Näyttämönä toiminut Finnskogbanen sopi nimensäkin puolesta suomalaiselle, ja Kalliokoski viihtyi hyvin kapealla, lyhyellä ja paljon korkeuseroja sisältävällä radalla. Tavoiteltua avausvoittoa ei kuitenkaan tullut, tuloksena oli kolmas sija.

Kilpailu käynnistyi lauantaina iltapäivällä yhdellä alkuerällä. 21-vuotias Kalliokoski tykitti lähdöstä kärkeen, ajoi voittoon sekunnin erolla Oliver Erikssoniin ja oli koko erän nopein kuljettaja.

- Hyvä startti ja pääsin kärkeen, onnistuin tekemään eroa toisena olleeseen Erikssoniin. Rata on aika kapea, mutta tuntuu että se sopii meille. Saatiin autoon hyvät säädöt, mutta pitää vielä tarkistaa kaikki huomista varten, sillä ihan varmasti muissakin talleissa hierotaan autoa nopeammaksi huomista varten, AL-Härmää edustava Kalliokoski paketoi lauantain.

Sunnuntain alkupaloiksi ajettiin loput kolme alkuerää. Kalliokoski ajoi aamupäivän ensimmäisessä startissa toiseksi, seuraava startti toi kolmannen sijan. Viimeisen erän lähtö oli kaoottinen, mutta alahärmäläinen luovi kuitenkin Ford Fiestansa toiseksi, jahdaten johtopaikkaa. Ohitusyrityksessä tapahtunut kova osuma rikkoi ohjaustehostinta, ja kirsikaksi kakun päälle kolarointi palkittiin tuomariston toimesta mustalla lipulla, eli hylkäyksellä. Neljäs alkuerä oli pilalla, tuloksena nolla pistettä ja sijoitus sarjassa putosi kolmanneksi.

- Siitä (hylkäyksestä) voi jokainen olla eri mieltä mutta näillä mennään. Tämä on raakaa peliä, yksi epäonni ja semifinaaliin sijalta kahdeksan matkaan, Kalliokoski tuhahti.

Kalliokoski lykkäsi pettymyksen taka-alalle ja oli todella latautunut ajaessaan autonsa semifinaalin lähtöviivalle. Startti neljännestä ruudusta onnistui, Kalliokoski hyökkäsi kakkoseksi ja tilanne vakiintui jo ensimmäisen kierroksen aikana.

Finaalissa Kalliokosken lähtöpaikka oli toisessa rivissä, edessä olivat sarjan kärkinimet Oliver Eriksson ja Robin Larsson. ”Cool Finn” -lempinimen keväällä Höljesin kilpailussa saanut Kalliokoski nousi toiseksi ensimmäisessä kaarteessa, kun Larsson ajautui leveäksi. Kalliokoski ankkuroitui sarjajohtajan takaluukkuun ja antoi kovaa painetta Erikssonille, mutta ei päässyt ohittamaan. Alussa sählännyt Larsson oli saanut juonesta taas kiinni ja iskeytyi kantaan kun Kalliokoski tuli lisälenkiltä. Viimeisellä kierroksella audipilotti pääsi nousemaan toiseksi, joten Kalliokoski tuli ruutulipulle kolmantena.

- Vähän harmittaa, olisi ollut eväitä parempaankin. Lisälenkiltä tullessa Crister Dalmans oli noussut edelle, mutta hänellä oli vielä jokeri ajamatta joten en yrittänyt väkisin ohi. Dalmansin pölyssä ajaessa tein pienen virheen, ajauduin leveäksi ja Larsson pääsi yllättämään. Kuitataan tämä pettymys sitten kotikisassa Kouvolassa ja jahdataan sitä voittoa sieltä, Kalliokoski täräyttää.

RallyX Nordic sarjaa on nyt ajettu viisi osakilpailua ja Kalliokosken sijoitus on kolmas. Seuraavaksi Pohjoismaiden kovimmat rallicross-kuljettajat iskevät yhteen suomalaisyleisön edessä, Kouvolan osakilpailu ajetaan 24.-25. elokuuta.

Sarjatilanne 5/7

1) Oliver Eriksson 125p
2) Robin Larsson 116p
3) Jere Kalliokoski 110p
4) Ulrik Linneman 90p
5) Andreas Carlsson 69p

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Jakub Nitka