IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Rajala kiinni kolmessa SM-mitalisijassa Kouvolaan lähdettäessä

Ainoana kuljettajana rallicrossin SM-sarjan kaikissa kolmessa kilpailuluokassa mitalisijoja tavoitteleva Joni-Pekka Rajala lähtee ensi viikonloppuna Kouvolassa ajettavaan viimeistä edelliseen osakilpailuun autokrossiluokan pisteykkösenä. Porilainen on kiinni myös SRC- ja Supercar-luokkien mitaleissa.

- Kausi on edennyt loppusuoralle ihan mukavasti ja nyt haetaan tosissaan autokrossiluokan mestaruutta. Tällä kaudella luokassa on saanut ajaa tosi hienoja ja tasaisia kisoja joista ei ole yllättäjiäkään puuttunut.

- SRC-luokassa Henri Haapamäki menee menojaan ja mestaruus alkaa olla viime kisan sähkövian vuoksi hävityn finaalipaikan myötä mennyttä. Hopeasijalle sen sijaan on vielä hyvinkin mahdollisuus yltää, tällä hetkellä luokassa kolmantena oleva Rajala laskee.

Lajin kuninkuusluokassa, turboahdettujen nelivetoisten Supercarien SM-pisteissä "Jonttu" Rajala on ennen Kouvolan kisaa toisena, yhdeksän pisteen päässä sarjajohtaja Juha Rytkösestä.

- Kyllä tässäkin luokassa mahdollisuuksia on vielä vaikka mihin, vaikka Rytkönen onkin ajanut vahvasti koko kauden. Nyt kaksipäiväisessä kilpailussa tosin pääsee hieman aiempaa helpommalla, kun kaksi luokkaa ajetaan alta pois jo lauantaina ja sunnuntaina voi keskittyä täysillä Supercarien startteihin.

SM-pisteiden lisäksi Kouvolassa ajetaan Supercar-luokan Pohjoimaiden mestaruussijoituksista RallyX Nordic -luokassa. Tämä tuo lähtöviivalle kotimaisen kärjen seuraksi joukon kovatasoisia pohjoismaisia rallicrosskuljettajia ja EM- ja MM-tason kilpailukalustoa.

- Taso nousee entisestään ja varmasti sijoituksista tullaan käymään entistäkin kovempia kamppailuja. Semifinaalipaikatkin tulevat olemaan Tykkimäen vaativalla radalla tosi tiukassa. SM:n kannalta sunnuntain kilpailu tulee ratkaisemaan paljon, joten pistetään tosissaan kaikki peliin eikä periksi anneta, Rajala vakuuttaa.

SM-pistetilanne:

Autokrossi:
1.) Joni-Pekka Rajala 69 pistettä
2.) Jori Seppälä 67 p.
3.) Ville Mikkonen 65 p.
4.) Jari Koivistoinen 57 p.
5.) Tero Tukiainen 55 p.

SRC:
1.) Henri Haapamäki 90 pistettä
2.) Jussi Klemola 65 p.
3.) Joni-Pekka Rajala 62 p.
4.) Christian Jensen 60 p.
5.) Olli Lahti 49 p.

Supercar:
1.) Juha Rytkönen 77 pistettä
2.) Joni-Pekka Rajala 68 p.
3.) Riku Tahko 67 p.
4.) Jere Kalliokoski 57 p.
5.) Toni Kuhanen 50 p.

Teksti: Tiedotus RajalaRX
Kuva: Timo Grönman/Rajala Motorsports