IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski hakee voittoa Rallycross Festival Kouvola -kilpailusta

RallyX Nordic ja rallicrossin SM-sarja paiskaavat jälleen kättä Kouvolassa. Molempien sarjojen osakilpailut ajetaan Rallycross Festivaleiksi nimetyssä kansainvälisessä kilpailussa tulevana viikonloppuna. Pohjoismaiden mestaruussarjassa Jere Kalliokoski on kolmantena, SM-sarjassa sijoitus on neljäs.

SM-sarjassa alahärmäläinen joutui jättämään edellisen, Botniaringillä ajetun kilpailun väliin ja putosi kärkipaikalta neljänneksi. Kalliokoski oli samaan aikaan RallyX Nordicin osakilpailussa Norjassa ajaen Finnskogabanen -radalla kolmanneksi. Kauden pääpaino on Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa.

- Tavoitteena on menestyä RallyX Nordic-sarjassa, joten vaaka kallistui Norjan suuntaan. Harmittaa että sarjat menivät päällekkäin enkä päässyt Jurvaan, Kalliokoski sanoo.

AL-Härmää edustava Kalliokoski ajoi Norjassa kolmanneksi, mutta ei ollut aivan tyytyväinen itseensä.

- Vähän harmittaa, olisi ollut eväitä parempaankin. Muiden pölyssä ajaessa tein pienen virheen, ajauduin leveäksi ja kaveri pääsi yllättämään, Kalliokoski kertasi finaalia.

Kouvolan osakilpailussa ajetaan siis kahta sarjaa, se ei juuri 22-vuotta täyttänyttä Kalliokoskea mietitytä. Tavoite on selkeä, tulla viikonlopun viimeisessä lähdössä ykkösenä ruutulipulle. Tavoite on kova, Kouvolassa nähdään yhteensä 30 Supercar-luokan kuljettajaa.

- Auto on käyty normaaliin tapaan läpi ja vaihteisto on huollettu Norjan kisan jälkeen. Kouvolan testi käytiin ajamassa jo aiemmin kesällä, rata on minulle tutuin kaikista Suomen crossiradoista. Yritetään olla Oliver Erikssonin ja Robin Larssonin edellä, silloin menee oletettavasti hyvin ja saan kurottua heidän piste-etumatkaa pienemmäksi. Sama juttu SM-sarjan kanssa, yritetään kammeta takaisin mitalikamppailuun. Kouvolan radalla pitää olla tarkkana ensimmäisen mutkan kanssa, viime vuonna olin kaataa siinä autoni. Siihen on turha väkisin rynniä, pitää ajaa fiksusti mutta täysillä, Kalliokoski miettii.

Kilpailu Kouvola Circuitin radalla alkaa lauantaina Autokrossi ja SRC-luokkien osalta klo 10:00, Supercarit päästetään irti klo 16:00 alkavissa vapaissa harjoituksissa.

Viikonlopun ohjeellinen aikataulu:

La 24.8. – Autokrossi ja SRC
09:00 Warm-up
10:00 Alkuerät
13:00 Semifinaalit
14:00 Finaalit
14:30 Palkintojenjako
16:00 Vapaat harjoitukset (RX Academy, SuperCar Lites, SuperCar)
18:15 Alkuerä 1 (RX Academy, SuperCar Lites, SuperCar)

Su 25.8. – SuperCar, SuperCar Lites, RX Academy
09:30 Warm-up
10:35 Alkuerät 2, 3 ja 4
13:00 Lounastauko
15:00 Semifinaalit
16:15 Finaalit
17:45 Palkintojenjako

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Jan Kåre Rafoss