IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Peter Helenius & VW Scirocco tekevät paluun rallicrossiradoille

Kolminkertainen SM-mitalisti Peter Helenius tekee paluun toisitoimiin tutulla VW Sciroccolla Kouvolassa. Kaksi kautta radoilta poissa pysynyt Helenius on Flying Low Motorsport-tiiminsä kanssa kehittänyt SRC-luokan Sciroccoa entistä nopeammaksi, nyt on aika mitata auton ja kuljettajan suorituskyky kauden kovimmassa kilpailussa, Rallycross Festival Kouvolassa.

Jokainen tällä vuosikymmenellä rallicrossia seurannut muistaa sen äänen, mikä komeasti murisevasta Sciroccosta lähtee kun se liitää radalla. Helenius ajoi autolla SM-hopeaa kaudella 2013, pronssimitalit ripustettiin kaulaan kausien 2015 ja 2016 jälkeen. Kaudella 2014 Scirocco oli alkukauden Jarno Kukkolan ajokkina, Helenius hyppäsi rattiin loppukaudeksi. Toissa kaudella SRC-luokan ajokki oli maailmamestari Juha Salmisen alla, lopputuloksena oli SM-sarjan kahdeksas sija.

- Oli kaikin tavoin mielenkiintoinen kausi toimia huippu-urheilijan kanssa. Itselle oli opettavaa harjoittaa Salmista ja toimia hänen spotterina, näin koko lajin toiselta kantilta. Salminen toi koko meidän tiimille asioita joista voidaan ottaa oppia, oli upeaa toimia maailmanmestarin kanssa, kertoo Helenius.

"Petsku" Heleniuksen VW Scirocco on poikkeava auto rallicrossissa, eikä yhteisen taipaleen alku ollut aivan mutkaton. Flying Low Motorsport -tiimi joutui kauden avauskilpailussa rehkimään paidat märkinä.

- Sciroccossa on korkealle kiertävä V6-moottori, tehoa siitä löytyy yli 400 hevosvoimaa. Taka-akselisto on erillisjousitettu, ja se on täysin tiimin omaa käsialaa. Auto valmistui kaudelle 2011, ensimmäiseen kisaan päästiin mukaan erillisluvalla, koska emme ehtineet ensimmäiseen harjoitukseen mukaan. Auto siis rakennettiin valmiiksi lopullisesti varikolla, sen verran tiukoille meni. Tallipäällikkö Jarkko Mikkola, kisainsinööri Mikko Karppinen ja kumppanit panivat parastaan, Helenius muistelee hymyillen.

Kylmiltään nummelalainen opettaja ei Kouvolan kilpailuun lähde, harjoitukset ovat tuoneet itseluottamusta, mutta todellinen testi on vielä edessä.

- On kiva nähdä miten paljon kilpakumppanit ovat autojaan kehittäneet, oma vauhti on vielä arvoitus heihin nähden. Pääpaino on ollut uudentyyppisten renkaiden, täysin uusitun kytkimen ja MoTeC-moottorinohjaimen testaaminen, sekä lähtöjen onnistuminen. Tähän asiaan olemme panostaneet ja ajaneet starttikokeita. Kolminkertainen jokkiksen Suomen mestari Jussi Halttunen on antanut tietonsa meidän käyttöön, ja olen saanut häneltä hyvää oppia lähtöihin. Suuret kiitokset jo tässä vaiheessa yhteistyökumppaneille ja tiimille, nyt nähdään mitä olemme saaneet aikaiseksi. Kova on into päästä taas radalle, nykyisin Lempäälään Urheiluautoilijoita edustava Helenius päättää.

Kilpailu Kouvola Circuitin radalla alkaa lauantaina 24.8. klo 10:00, Warm-up käynnistyy klo 09:00, finaali ajetaan noin klo 14:00. SRC-luokka ajaa kilpailunsa kokonaisuudessa lauantain aikana.

Tässä Rallycross Festival Kouvolan aikataulu, mukana myös RallyX Nordic-sarja.

La 24.8. – Autokrossi ja SRC
09:00 Warm-up
10:00 Alkuerät
13:00 Semifinaalit
14:00 Finaalit
14:30 Palkintojenjako
16:00 Vapaat harjoitukset (RX Academy, SuperCar Lites, SuperCar)
18:15 Alkuerä 1 (RX Academy, SuperCar Lites, SuperCar)

Su 25.8. – SuperCar, SuperCar Lites, RX Academy
09:30 Warm-up
10:35 Alkuerät 2, 3 ja 4
13:00 Lounastauko
15:00 Semifinaalit
16:15 Finaalit
17:45 Palkintojenjako

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Flying Low Motorsport