IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski ajoi toiseksi RallyX Nordicin Suomen osakilpailussa

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic jatkui kauden kovimmalla osakilpailulla, Rallycross Festival Kouvola keräsi ennätysmäärän Supercar-luokan ohjuksia sekä katsojia Tykkimäen suositulle radalle. Jere Kalliokoski hullaannutti suomalaisyleisöä vauhdillaan ja ajoi finaalissa toiseksi. Sarjassa alahärmäläinen on kolmantena, viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuussa Ruotsissa.

Viikonloppu alkoi lauantaina iltapäivällä vapailla harjoituksilla, ensimmäinen alkuerä ajettiin illansuussa auringon jo painuessa mailleen. Kalliokoskella meni avauserän startti pilalle ja hän oli kuudennesta sijasta kiukkuinen.

- Stumppasi lähtöön. Tällä hetkellä keljuttaa, pitää koittaa huomenna uudestaan. Aivan sama ketä on samassa startissa, yritetään voittaa, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoi sisuuntuneena.

Sunnuntaina aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja kansa täytti katsomot heti aamusta. Kalliokoski oli vapautuneen ja luottavaisen oloinen, se näkyi otteissa. Alahärmäläinen antoi täydelle katsomolle esityksen joka sai yleisön pomppaamaan penkeistään, 3,5 sekunnin pohja-aika oli täystyrmäys kilpakumppaneille. Sama tahti jatkui kolmannessakin erässä joten Höljesissä ansaittu lempinimi ”Cool Finn” piti jälleen paikkansa.

Tauolla lähtösuoralla pidetyssä ”Meet & Greet” -tapahtumassa nuorukainen sai kynä sauhuten taiteilla nimikirjoituksia ja poseerata valokuvissa, Kalliokoski oli kuuma nimi fanien keskuudessa. Viimeinen alkuerä ajettiin tauon jälkeen, ja jälleen yleisö pauhasi. Aika oli lähes kaksi sekuntia kilpakumppaneita parempi, mikä lupasi hyvää semifinaaliin lähdettäessä.

Semifinaalin startti oli kuuma. Paalupaikalta startannut Kalliokoski sai osuman takakulmaan ja auto lähti heittelehtimään, sijoitus putosi kolmanneksi. Joni-Pekka Rajala otti ykköspaikan ja tanskalainen Ulrik Linneman meni toiseksi. Kalliokosken vauhti oli kuitenkin tanskalaista kovempaa, eikä Linneman pystynyt pitämään härmäläistä takanaan. Toinen sija takasi paikan finaalin kakkosriviin.

Viikonlopun odotetuin lähtö oli edessä ja tunnelma Tykkimäessä sähköistyi. Eturivissä olivat Robin Larsson ja Oliver Eriksson, sarjan kärkikaksikko. Toisessa rivissä, jälleen vierekkäin, ”Jonttu” Rajala ja Kalliokoski. Kolmannesta rivistä starttasivat SM-sarjaa johtava Juha Rytkönen ja kotiradallaan kovan tempun finaalipaikalla tehnyt Toni Kuhanen. Suomalaisilla oli hieno edustus.

Erikssonin voittomahdollisuudet murenivat startin epäonnistumiseen, Kalliokoski ei hämmentynyt edessään olevan ruotsalaisen konttaamisesta vaan ampaisi kakkoseksi Larssonin perään, jahti oli alkanut. Näin edettiin kierros toisensa jälkeen, välimatka pysyi sitkeästi samana ja kierrokset hupenivat. Takana Eriksson oli päässyt vauhtiin ja noussut kolmanneksi, tässä järjestyksessä tultiin maaliin. Alahärmäläinen otti Kouvolasta kauden toisen kakkossijan.

- Semifinaalin ekassa kurvissa tuli osumaa perään ja mulla lähti kirjoittamaan, siinä meni porukkaa ohi enkä päässyt enää nousemaan. Finaalissa sain hyvän lähdön ja yritin tosissani Larssonia kiinni, mutta ei onnistunut tällä kertaa. Toivottavasti se voitto tulee sitten Tierpissä. Ehkä tämä kakkossija huomenna jo maistuu paremmalta, nyt se tuntuu pieneltä pettymykseltä, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertasi kilpailun jälkeen.

Kilpailussa ajettiin myös SM-pisteistä, kotimaan sarjassa Kalliokoski on kolmantena. RallyX Nordicissa Kalliokoski jatkaa kolmospaikalla, kauden finaali ajetaan Ruotsissa Tierpin radalla 21.-22. syyskuuta.

Sarjatilanne RallyX Nordic:
1) Oliver Eriksson 149p
2) Robin Larsson 145p
3) Jere Kalliokoski 137p
4) Ulrik Linneman 105p
5) Andreas Carlsson 87p

Sarjatilanne SM-rallicross:
1) Juha Rytkönen 100p
2) Joni-Pekka Rajala 89p
3) Jere Kalliokoski 87p
4) Riku Tahko 76p
5) Toni Kuhanen 76p

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Qba Nitka