IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Team Dynamo RX festaritunnelmissa Tykkimäessä

Kouvolan Tykkimäki toimi viime viikonloppuna näyttämönä Rallycross Festival Kouvola -tapahtumalle jossa nähtiin huima määrä niin Rallicross SM- kuin RallyX Nordic-sarjankin kuljettajia. Lisäksi mukaan oli lähtenyt useita kotimaisia kuljettajia Rallicross SM -sarjan ulkopuolelta ja yksi heistä oli Team Dynamo RX:n upouutta Hyundai i20 SuperCar-autoa kuljettanut kouvolalainen Jari Tuuri.

Jari lähti kilpailuun testaamaan Hyundaita ja viihdyttämään Team Dynamon runsaslukuista vierasjoukkoa, mutta lopulta Tykkimäen Moottoriradan lämmin festaritunnelma kuumensi Hyundaita vähän liikaakin ja Tuurin kisa jäi tyngäksi.

”Kiitos kaikille mukana olleille yhteistyökumppaneille ja vieraille. Tunnelma varikkopilttuulla oli hyvä ja ihmiset tuntuivat viihtyvän”, kiitteli Jari Tuuri sunnuntai-iltana.

Team Dynamo RX:n ykköskuski Toni Kuhanen puolestaan kohautti Tykkimäen monituhatpäistä festivaaliyleisöä hurjalla semifinaalisuorituksella. Dynamon jo moneen kertaan yli-ikäiseksi haukuttu Mitsubishi Lancer SuperCar kulki Kuhasen ja Dynamo tiimin Riku Sepän yhteistyön ansiosta todella hienosti.

Kuhasen hyvä lähtö ja Sepän loistavasti laadittu lisälenkkitaktiikka olivat täyttä timanttia ja toivat finaalipaikan. Rallycross Festival Kouvolan SuperCar-finaali olikin suomalaisittain hienoa katseltavaa kun kuudesta finalistista peräti neljä oli suomalaiskuljettajia.

Lopulta kisan voitto kuitenkin livahti Robin Larssonille Ruotsiin. Toni Kuhanen oli finaalin neljäs, mutta SM-pisteitä ropisi reilusti kun Rallicross SM-sarjan kuljettajista vain Jere Kalliokoski ehti Kuhasen edelle lopputuloksissa. Näin Toni Kuhanen nousi SM-pisteissä tasapisteisiin (67p) neljännellä sijalla olevan Riku Tahkon kanssa.

Sarjaa johtaa Kouvolasta kolmanneksi eniten pisteitä kerännyt Juha Rytkönen (100p), toisena on Joni-Pekka Rajala (89p) ja kolmantena Jere Kalliokoski (87p). Rallicross SM-sarjan tämän kauden viimeinen kilpailu ajetaan Honkajoella 14.9.2019.

Teksti: Tico Anttonen
Kuva: Team Dynamo RX