IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Sami-Matti Trogen ajoi kolmanneksi Ranskassa – uusi tiimipäällikkö toi lisäpuhtia

Hallitseva RX Academyn mestari, Sami-Matti Trogen näytti vahvaa osaamista Ranskan Lohéacissa käydyssä RX2-sarjan osakilpailussa ja ajoi itsensä hienosti podiumille kolmanneksi.

Trogen ja hänen tiiminsä, SET Promotion, starttasivat viikonloppuun vauhdikkaasti jo perjantai-iltana, kun lohjalainen ajoi vapaissa harjoituksissa toiseksi nopeimman ajan. Illalla ajetussa ensimmäisessä alkuerässä Trogen tykitti itsensä niin ikään toiseksi.

Vaikka välillä alkuerissä Trogen meinasi jäädä hitaampien kuljettajien taakse jumiin, vahvat ja tasaiset ajat kaikissa lähdöissä toivat hänelle neljännen sijan kokonaistilanteessa. Tämä merkitsi semifinaaliin eturivin lähtöpaikkaa. Semifinaalissa Trogen haastoi koko matkan kärjessä ajanutta norjalaista Ben-Philip Gundersenia, mutta ei onnistunut ohituksessa. Toinen sija takasi kuitenkin finaalipaikan.

Finaalissa Trogen puski itsensä heti kolmanneksi. Hän teki erinomaisen strategisen liikkeen jokerikierroksella, ja muiden kuljettajien viimeisen kierroksen painostuksesta huolimatta taisteli viimeiseen saakka, ohittaen ruutulipun kolmantena – nousten ensimmäistä kertaa RX2-podiumille tällä kaudella.

- Ensimmäinen alkuerä oli todella hyvä. Pääsin irti lähdössä hyvin ja ajoin toiseksi nopeimman ajan. Toinen alkuerä ei ollut enää niin hyvä ja tuli pari virhettä. Kolmannessa taas ensimmäinen mutka oli täynnä tilanteita, mutta lopulta ensimmäinen päivä toi kolmannen sijan kokonaispisteissä; vauhti oli hyvää koko ajan. Viimeiseen alkuerään lähtöpaikka taas ei ollut niin hyvä ja heti ekassa mutkassa oli epäonnea, kun yritin mennä ulkokautta ja jäinkin neljänneksi, samalla hitaampien kuskien taakse. Kaikesta huolimatta semifinaaliin saatiin hyvä lähtöpaikka, Trogen summaa alkueriä.

- Semissä mulla oli hyvä vauhti koko ajan, onnistuin tekemään puhtaita kierroksia, vaikkakaan se ei riittänyt voittoon. Finaaliin startattiin keskirivistä ulkolaidasta, lähtö meni hyvin ja pääsin kolmanneksi. Viimeset kierrokset olivat ihan hulluja, enkä tiedä mitä tarkalleen ottaen tapahtui, yritin vain päästä maaliin pitäen asemani, ja siinä onnistuin. Aiemmissakin kisoissa podium-paikka on ollut lähellä, mutta olemme tehneet nyt tosi paljon töitä ja tähän lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen.

Lisävauhtia lohjalaiselle antoi uusi tiimipäällikkö ja spotteri, rallicrossin parissa täsmällisenä persoonana tunnettu Ian Davies, joka oli myös tyytyväinen viikonlopun tulokseen.

- Olen tutustunut Sami-Mattiin vähän viimeisen parin vuoden aikana ja hänessä on selkeästi talenttia. Jussi Pinomäki pyysi minua avuksi Ranskan kisaviikonlopuksi ja lähdin mukaan. Ennen viikonloppua ajoimme hyvät testit, jossa autoon tehtiin muutamat muutokset. Pitää sanoa, että Sami-Matti kuunteli ohjeet. Hän on nälkäinen kuljettaja ja sisäistää kaiken hänelle annettavan tiedon ja tarvittavat muutokset. Olemme työskennelleet kovaa. Emme tulleet tänne parhaalla rengassetillä, mutta tavoite oli silti selkeä; täysi keskittyminen, joka kantoi podiumille. Viikonloppu on ollut kaiken kaikkiaan todella hyvä, toteaa Davies.

Lopputulokset
1. Ben-Philip GUNDERSEN (NOR)
2. Oliver ERIKSSON (SWE)
3. Sami-Matti TROGEN (FIN)
4. Fraser MCCONNELL (JAM)
5. Vasiliy GRYAZIN (LVA)

Pistetilanne
1. Oliver ERIKSSON (SWE) 163
2. Jesse KALLIO (FIN) 142
3. Ben-Philip GUNDERSON (NOR) 128
4. Fraser MCCONNELL (JAM) 119
5. Sami-Matti TROGEN (FIN) 105

Kuva: Jan Kåre Rafoss
Teksti: Sami-Matti Trogen tiedotus