IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski ajoi rallicrossin SM-pronssia

Jere Kalliokoski sai SM-pronssia rallicrosskauden kotimaisessa huipennuksessa Honkajoella. Sarjan kolmospaikalta finaalikilpailuun startannut alahärmäläinen taisteli hopeamitalista viimeiseen saakka, mutta finaalin lähdössä autoon tullut vika vei mahdollisuuden ajaa osakilpailun voitosta ja hopeasta. Kalliokoski oli SuperCar-luokan kolmas kahden pisteen erolla hopemitalisti Joni-Pekka Rajalaan, Suomen mestari on Juha Rytkönen.

Pronssimitalin arvoa nostaa se, että 22-vuotias Kalliokoski ajoi neljä sarjan viidestä osakilpailusta. Sarjassa jokaisen osakilpailun pisteet lasketaan yhteen.

Kausi alkoi Jalasjärveltä, sateen kastelemalla radalla tuloksena oli voitto. Seuraava osakilpailu ajettiin Joensuussa, helteisen päivän päätteeksi Kalliokoski nosteli toiseksi korkeinta pyttyä. Jurvan osakilpailu jäi päällekkäisyyksien vuoksi väliin, Kouvolassa tuloksena oli jälleen korkeimmat SM-pisteet. Mahdollisuudet jopa mestaruuteen olivat vielä elossa.

Honkajoella, Pesämäen radalla ajettu kauden finaali lähti käyntiin hienoisella epäonnella. Ensimmäisen alkuerän aikana erittäin vaikeasti ennustettava sää päätti kääntää ahterin alahärmäläiselle, ja kasteli radan juuri ennen neljättä, ja samalla viimeistä alkuerää. Tuloksena oli neljänneksi nopein aika. Viimeisessä erässä vauhti oli jo tutumpaa Kalliokoskea, voitto tuli puolentoista sekunnin turvin. Alkuerien jälkeen hallussa oli kolmas sija.

- Ei oltu sateella ihan yhtä nopeita kuin kuivalla, mutta yritetään voittaa semi ja finaali. Vaihdetaan vielä iskarit ja koitetaan saada sitä kautta lisää pitoa, maalissa sitten katsotaan minkä värinen mitali tulee, AL-Härmää edustava Kalliokoski pohti mietteliäänä.

Semifinaaliin Kalliokoski sai vierelleen hopeataistelun toisen osapuolen, Joni-Pekka Rajalan. Kalliokoski lähti kuin tykin suusta, ja käänsi autonsa rohkeasti Rajalan edestä ensimmäiseen kaarteeseen, eikä sen jälkeen enää ykköspaikasta luopunut.
Finaaliin lähdettäessä tilanne oli se, että voitolla kaulaan pujotettaisiin hopeinen mitali, muissa tapauksissa saaliina olisi pronssia. Startti tarjosi dramatiikkaa, kun auto sammahti viivalle, ja Kalliokoski romahti viimeiseksi.

Alkoi vimmattu takaa-ajo, kilpakumppani toisensa jälkeen joutui ohitetuksi. Viimeisellä kierroksella katse oli jo suunnattu kärjessä ajaneen Juha Rytkösen takavaloihin, mutta myös Rytkösen vauhti oli hurjaa, eikä Kalliokoski enää päässyt iholle. Lähdössä annettu kolmen sekunnin tasoitus oli liikaa, tuloksena oli finaalin toinen sija ja SM-pronssia.Mitali on Kalliokosken kolmas rallicrossissa, kaudella 2016 tuloksena oli mestaruus, ja kausi 2017 toi alahärmäläiselle hopeaa.

- Aamusta oli vähän nihkeää kun tuli vettä, mutta kelin kuivuessa alkoi kulkemaan paremmin. Finaalissa auto sammui kytkimen nostossa, siihen tuli jotain vikaa. Yritin sen jälkeen ajaa porukkaa kiinni, mutta ihan loppuun saakka ei sitten riittänyt. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen pronssiin, kun ottaa huomioon että yksi kisa jäi ajamatta. Sarja oli kovatasoinen, Rytkönen ja Rajala vetivät kyllä kovaa, onnittelut heille. Kiitokset kaikille faneille, kisojen järjestäjille, tukijoille ja tiimille SM-kaudesta. ”Rossi” jatkuu vielä, survaistaan kaasu pohjaan seuraavaksi Ruotsissa, Kalliokoski päättää.

SM-pisteet 5/5:

1. Juha Rytkönen 129
2. Joni-Pekka Rajala 114
3. Jere Kalliokoski 112
4. Riku Tahko 92
5. Toni Kuhanen 88

Lopputulokset SuperCar-luokka Honkajoki:

1. Juha Rytkönen 3:25,17
2. Jere Kalliokoski +1,650s
3. Joni-Pekka Rajala +3,005s
4. Henri Haapamäki +4,004s
5. Riku Tahko +6,688s
6. Janne Rinta-Kauhajärvi +6,873s

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen