IKH
VW
corego
AKK
Valikko

SM-pistemuutos Autokrossiluokkaan – Koivistoinen lopulta kolmas

Rallicrossin SM-sarjan viimeisessä Honkajoella 14.-15.9. käydyssä osakilpailussa Autokrossiluokan pisteiden jaossa tapahtui virhe. Rallicrossin lajiryhmä käsitteli tällä viikolla tapauksen, jonka lopputuloksena Autokrossiluokan SM-sarjan sijoitukset 3., 4. ja 5. muuttuivat.

Honkajoella Autokrossiluokan kolmannessa alkuerässä, Jari Koivistoisen kaadon takia uusitussa lähdössä, tehtiin tuloksissa sääntöjenvastainen virhe pistelaskuun liittyen. Virhe tapahtui sarjasääntökohdan 2.5.1.10. tulkinnassa. Kyseinen kohta jäi toteutumatta, ja sekä Koivistoinen että Paavo-Petteri Männistö jätettiin alkuerässä pisteittä. Sääntöjen mukaan heidät olisi pitänyt merkitä keskeyttäneeksi ja he olisivat saaneet nollan sijaan 29 alkueräpistettä. Tämä pistemenetys tarkoitti siinä kohtaa Koivistoisen kohdalla 11 SM-pisteen menetystä.

Lajiryhmän käsiteltyä tapausta yhdessä tuomariston ja tuloslaskennan kanssa, Koivistoinen sai itselleen pisteet, jotka hänelle kuuluivat ja kauden loppupisteissä hän nosti itsensä takaisin kolmanneksi, ohi Ville Mikkosen.

- Tottakai aivan mahtavaa, että homma meni lopulta noin, eli oikeus tuli toteen ja meni sääntöjen mukaan. Kauden tavoitteeseen päästiin, sillä mitali oli tavoitteena. Harmi toki on, että mitali tulee tämmöisen jälkeen; toinen on jo päässyt juhlimaan mitalia ja se viedään pois. Mutta säännöt on sääntöjä, Jari Koivistoinen sanoo tyytyväisenä.

Koivistoinen koki melkoisen täräyksen Honkajoen kilpailussa ja auto meni huonoon kuntoon. Rallicross kuitenkin jatkuu. 

- Fyysisesti ollaan kunnossa, mutta kyllähän tämä vaikeuttaa seuraavaa kautta, kun auto on tuossa kunnossa. Nyt pitäisi alkaa uutta koppaa tekemään. Ensi vuonna jos kaikki menee rahallisesti ja aikataulullisesti hyvin, niin kilpaa ajetaan. Tarkoitus joka tapauksessa jossain vaiheessa jatkaa, jollei vielä ensi kaudella onnistu; aika näyttää miten saa paketin kasaan, Koivistoinen päättää.

Autokrossin korjatut pisteet ja kauden 2019 viisi parasta:

1. Joni-Pekka Rajala 117
2. Jori Seppälä 115
3. Jari Koivistoinen 91
4. Ville Mikkonen 85
5. Tero Tukiainen 84