IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski jahtaa jälleen mitalia RallyX Nordic -sarjasta

SM-pronssia SuperCar-luokassa ajanut Jere Kalliokoski hakee kauden avausvoittoa ja vahvistusta mitalille RallyX Nordicin päätöskilpailussa Ruotsin Tierpissä tulevana viikonloppuna. Kansainvälisessä sarjassa kolmantena oleva alahärmäläinen ajoi edellisessä osakilpailussa Kouvolassa toiseksi.

Kouvolassa Kalliokoski oli sunnuntaipäivän kirkkaasti nopein kuljettaja. Semifinaalissa hän ajoi toiseksi ja finaalissa jahtasi edellään mennyttä Robin Larssonia, mutta karkuri oli liian kaukana ja semifinaalissa haljennut pakosarja oli vienyt autosta parhaan puhdin.

Tierpin uusi rata on Kalliokoskelle tutkimatonta maastoa. Moottoriurheilukeskus valmistui viime vuonna, eikä saanut avauskilpailussa kuljettajilta kaksista palautetta. Osa lyttäsi radan täysin, ja osa piti sitä jopa vaarallisena.

- Radalla on ajettu sarjan testipäivä, itse en tuolloin sinne ehtinyt. Tieto kertoo, että sitä on saatu parannettua, ja se on nopea. Pitkän lähtösuoran päässä on takapiikki, siinä voi tulla kolaria joten pitää olla tarkkana, AL-Härmää edustava Kalliokoski miettii.

Kalliokoski on taistellut viidesti finaalissa kauden aikana, ja noussut näissä jokaisessa podiumille, mutta se viimeinen silaus on jäänyt puuttumaan. Tierpiin lähdetään hakemaan voittoa kivikovassa seurassa, jo mainittujen Erikssonin ja Larssonin lisäksi mukana on myös rallicrossin maailmanmestari Mattias Ekström.

- Auto on käyty Honkajoen jälkeen tarkasti läpi. Tierpissä ajetaan muutama testiveto, sitten tiedetään pitääkö jotain muuttaa. Yritetään nyt napata se puuttuva ykkössija, se vaatii täydellisen onnistumisen, mutta olisihan se mukava päättää kausi voittoon, Kalliokoski pohtii.

RallyX Nordic-sarjan kärkikolmikko on selvillä. Johdossa on Oliver Eriksson, toisena Kouvolassa voittanut Robin Larsson, Kalliokoski on kolmantena kahdeksan pisteen päässä Larssonista. RallyX Nordic-sarja on leimautunut vahvasti Pohjoismaiseksi mestaruussarjaksi, osakilpailuja on kauden aika ajettu Ruotsissa, Tanskassa, Latviassa, Norjassa sekä Suomessa. Sarjassa lasketaan jokaisen osakilpailun pisteet yhteen, maksimipistemäärä osakilpailusta on 30, joten kaikki on vielä mahdollista.

Kilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä, linkki tulee sarjan sivuille sekä Kalliokosken Facebookiin.

Pistetilanne 6/7:

1) Oliver Eriksson 149p
2) Robin Larsson 145p
3) Jere Kalliokoski 137p
4) Ulrik Linneman 105p
5) Andreas Carlsson 87p

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen