IKH
VW
corego
AKK
Valikko

Jere Kalliokoski saalisti RallyX Nordic -sarjan pronssia

Jere Kalliokoski ajoi kolmanneksi kansainvälisen RallyX Nordic-sarjan SuperCar-luokassa, pronssi varmistui viimeisessä osakilpailussa Ruotsin Tierpissä. Pohjoismaiden mestaruussarjaksi tituleeratussa rallicross-sarjassa ajettiin seitsemän osakilpailua, Kalliokoski nousi palkintokorokkeelle viidesti, Tierpissä sijoitus oli neljäs.

Ruotsin Tierpin uudella radalla ajettu kauden päätöskilpailu käynnistyi alahärmäläisen osalta vaisusti. Kalliokoski ei saanut erittäin nopealla radalla rytmiä päälle, betoniseinien välissä pujottelu vauhdin ollessa yli 150km/h vaati totuttelua. Tiimissä istahdettiin lauantain päätteeksi alas, palaverin sävy oli selkeä, vauhtia on löydyttävä jostain lisää.

- Kävimme läpi ajolinjoja, etenkin nopeiden shikaanien ajamista. Mekaanikot katsoivat auton läpi, se oli täysin kunnossa. Itse mietiskelin illalla, miten saan lisää vauhtia joihinkin kohtiin. Päätin puristaa entistä kovemmin, koska päivä ei todellakaan ollut ”mykkepraa”, Kalliokoski kertasi.

Sunnuntaina rata alkoi tulla tutummaksi, vauhti nousi ja sijoitukset paranivat. Alkuerien jälkeen tunnelma oli vapautunut, pronssimitali oli varmistunut. Semifinaaliin Kalliokoski starttasi toisesta rivistä, ja antoi kilpakumppaneille osoituksen siitä, mistä sarjassa käytetty lempinimi ”Cool Finn” johtuu. Kalliokoski sai hyvän lähdön eikä hätkähtänyt ajolinjalleen pyrkinyttä ruotsalaista Philip Gehrmania, vaan kaivoi ”kauhavalaasen” tupesta ja antoi takaisin sillä seurauksella, että ruotsalainen sinkoutui tsekki Dan Skocdopolen kylkeen, joka taas tömähti rengasvalliin. Kalliokoski oli johdossa ja piti pitkään maailmamestari Mattias Ekströmiä takanaan, mutta teki pienen virheen jonka seurauksena Ekström pääsi jokerikierroksen aikana ohi.

- Lähtö onnistui hyvin, Gehrman yritti tulla eteen mutta pidin oman linjan, ruotsalainen lähti ja vei tsekin mennessään. Semi meni tosi hyvin, mutta kerran ajauduin leveäksi. Radan takalenkillä oleva pitkä nopea oikea meni aavistuksen liian lujaa, siinä se virhe tuli ja Ekström pääsi jokerilla ohi, Kalliokoski manaa.

Finaaliin AL-Härmää edustava Kalliokoski starttasi toisesta rivistä. Tällä kertaa startti ei onnistunut kuten semifinaalissa, ja alahärmäläinen putosi viidenneksi. Alusta saakka Kalliokosken spotterina toiminut Jarno Kukkola ohjeisti menemään lisälenkille heti ensimmäisellä kierroksella, taktiikka puri ja Kalliokoski nousi neljänneksi. Tavoitteena ollut osakilpailuvoitto ei toteutunut, mutta kovatasoisen sarjan pronssi maistui 22-vuotiaalle härmäläiselle.

- Nostettiin finaaliin lähtökierroksia koska renkaat olivat jo lämpöiset. Silti meni vähän polvilleen, ja jäin viidenneksi. Menin heti jokerille, pääsin Carlssonista ohi lisälenkin aikana ja ajo sujui muutenkin hyvin. Nyt on vähän takki tyhjä, suuri kiitos kaudesta tiimille, yhteistyökumppaneille ja faneille, Kalliokoski päättää.

Kalliokoskella on jäljellä vielä yksi kilpailu, kausi päättyy Etelä-Afrikan MM-osakilpailuun marraskuussa.

Lopputulokset RallyX Nordic 2019

1) Robin Larsson 169p
2) Oliver Eriksson 168p
3) Jere Kalliokoski 156p
4) Ulrik Linneman 116p
5) Andreas Carlsson 99p
6) Philip Gehrman 97p

Teksti: Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs